Рецепт доступний і простий, готувати страву легко. Інгредієнти не складні, і, як правило, завжди є вдома.
Інгредієнти
картопля – 4 шт. | |
яйця – 2 шт. | |
борошно – 3 ст. л. | |
цибуля – 1 шт. | |
сіль, перець, приправа – за смаком |
Картопляні деруни – дуже смачне блюдо, яке може стати повноцінним обідом або вечерею. Готується швидко і просто.
Покроковий рецепт
Для початку потрібно підготувати продукти. Для картопляних драніков нам знадобиться очистити 4 картоплини, 1 велику цибулин, далі потрібно 2 яйця, борошно, сіль і приправа.
Насамперед необхідно натерти на крупній тертці картоплю.
Потім потрібно натерти на тертці цибулю, вбити два яйця, додати сіль і приправу.
Потім додаємо 2-3 ложки борошна і все добре перемішуємо до однорідного стану.
Розігріваємо сковорідку, наливаємо олії і викладаємо по одній столовій ложці суміші на сковороду.
На середньому вогні обсмажуємо наші деруни до золотистого кольору, потім перевертаємо на інший бік і також добре обсмажуємо.
Вогонь повинен бути не більшим, щоб тісто всередині драніков добре просмажене і не було сирим.
Викладаємо деруни на тарілку, прикрашаємо за бажанням помідорами, також до дерунам ідеально підходить сметана, а ще в саме тісто можна додати трохи вареної ковбаски, тоді вийдуть дуже смачні деруни з ковбасою, але це вже буде не оригінальний рецепт.
Коли деруни трохи охолонуть їх можна подавати до столу.
Блюдо виходить дуже ситним та смачним.
Всім приємного апетиту!