Молочне желе з фруктами і ваніліном

Молочне желе з фруктами і ваніліном – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Як приготувати Молочне желе з фруктами і ваніліном

Такий ніжний десерт, приготований з молока з фруктами і ваніліном, відмінно підійде для дитячого столу.

Інгредієнти:

– будь-які свіжі фрукти (за смаком);

– гранульований желатин (13 г);

– порошковий ванілін (за смаком);

– яєчний жовток сирої (п’ять штук);

– жирне молоко (230 мл);

– тростинний цукор-пісок (56 р).

Процес приготування:

Відправити сирі жовтки в миску середнього розміру, додати тростинний цукор-пісок і порошковий ванілін, розтерти ці інгредієнти, після цього поставити на малий вогонь сотейник. Прогріти в сотейнику молоко, як тільки воно стане дуже гарячим, перелити його в посуд з розтертої жовтковою масою, добре перемішати все.

По інструкції залити водою гранульований желатин, кілька хвилин почекати, коли набухнуть желатинові гранули. Далі поставити посуд з гранульованим желатином на водяну баню і прогрівати желатинову суміш при періодичному помішуванні до того моменту, поки вона не стане абсолютно однорідним. Трохи остудити желатинову суміш, перелити її в посуд з жовтковою масою, інтенсивно перемішати.

Перелити жовтково-желатинову суміш у невелику каструлю і при постійному помішуванні кілька хвилин прогрівати, потім трохи остудити і розлити по заздалегідь підготовленим формочках. Далі молочне желе необхідно надіслати до повного застигання в холодильну камеру.

Нарізати які-небудь стиглі фрукти маленькими шматочками, прикрасити ними застигле молочне желе, після чого приготований ніжний десерт можна подавати до столу.

За бажанням шматочки соковитих фруктів можна включити до складу молочного желе, в цьому випадку десерт вийде ще більш приємним на смак.