Наваристий червоний борщ

Наваристий червоний борщ – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Хочу додати, що все дрібно нарізаємо, а найголовніше це капуста, не дуже приємно коли в борщі плавають бруски, тому нарізаємо тоненько.

Інгредієнти

капуста белокочаная – 1 шт маленька
картопля – 5 шт середні
м’ясо – 300-400 будь-яке ( в моєму випадку курка)
цибуля ріпчаста – 1 шт
морква – 1 шт
перець болгарський – 1/2
буряк – 2 шт середні
помідор – 1 шт
оцет 70% – 1 ст. ложка
сіль – пів ст. ложки
зелень – 2 щіпки
сметана – 1 столова ложка
олія соняшникова – 2 чарки для зарки
часник – 2 головки
лавровий лист – 3 шт

Як приготувати Наваристий червоний борщ

Сьогодні ми з вами приготуємо смачний “червоний борщ”. Це блюдо як то, по – доброму нагадує дитинство. Бо як прийдеш, до бабусь у них обов’язково знайдуться, пиріжки ну і звичайно борщ. В цілому готувати його не складно, хоч і здається що так багато інгредієнтів. Для тих, хто ось – ось вчиться готувати і хоче порадувати своїх близьких. Для вас все детально розпишемо і покажемо. Так що сміливіше беріться і приступайте, а наш рецепт вам допоможе.

Покроковий рецепт

Звичайно, приготуйте всі інгредієнти, які вам знадобляться. Потрібно розморозити м’ясо заздалегідь, можете брати будь. У моєму випадку це – курка. Нарізаємо м’ясо як вам зручніше ( хочете з кісточкою або просто м’якоть). Беремо велику каструлю, адже ми готуємо на сім’ю. Кладемо в каструлю м’ясо і заливаємо водою, ставимо на газ. У нас поки м’ясо готується приблизно 20 хвилин. Ми приготуємо все інше.


Промиваємо та нарізаємо капусту. Як говорилося на початку, робимо це дуже тоненько.

По закінченню 20 хвилин можна запускати капусту. Наступний крок – це картопля. Промити, почистити і нарізати невеликими кубиками.

Приблизно через 10 хвилин запускаємо картоплю. І ось основа нашого страви готова, залишилося за малим зробити пережарку. Для цього нарізаємо цибулю дрібно.


Кладемо в сковорідку цибулю, який порізали, моркву і буряк шаткуємо на тертці. Додаємо так само в сковороду.


І ставимо на вогонь. Не забудьте налити соняшникову олію. Поки у нас смажиться, починаємо нарізати болгарський перець і помідор середньої нарізкою.

Як рушив, наш цибульку з морквою додаємо туди ж болгарський перець і помідор, нехай трохи протушкується, ну хвилини 2. А потім додаємо оцет і дуже добре промешиваем. Робимо пережарку до готовності і перекладаємо все в нашу каструлю.

І останній штрих це кладемо нашу зелень, лавровий лист, часник (його теж просто нарізаємо дрібно, він надає смак), приправу (яке вам подобається) і, звичайно, сіль. Трохи нехай ще повариться, покипить.

І вуалям, наш борщ готовий. Подавати до столу тільки гарячим, обов’язково додайте сметану (ну або майонез) . Ваші рідні будуть в захваті, особливо чоловіча половина. Приємного вам апетиту!