Насичений бульйон і соковите м’ясо дарують неперевершений смак борщу!
Інгредієнти
Індиче м’ясо на кістці – 500 грам | |
Буряк – 1 невелика | |
Морква – 1 невелика | |
Цибуля – 1 невеликий | |
Квасоля біла – 150 грам | |
Перець болгарський червоний – 1 штука | |
Картопля – 5-7 середніх штук | |
Капуста – 4-я частина від середньої головки | |
Томатна паста – 1 їдальня ложка | |
Соняшникова олія – для смаження | |
Зелень петрушки і кропу – пучек | |
Сметана – за смаком | |
Вода – 2 літри | |
Сіль – за смаком | |
Перець чорний мелений – за смаком |
Наша сім’я популяризує культ борщу. Рецептів знаємо безліч, всі вони шалено смачні. Сьогодні ділимося з вами чудовим, я б навіть сказала ідеальним,рецепт борщу з білою квасолею і м’ясом. Виходить він дуже густим і ситним. На смак трохи солодкуватий, з вираженим ароматом болгарського перцю. Такий борщ часто з’являється на нашому столі, спробуйте, впевнена вам сподобається.
Покроковий рецепт
Починаємо приготування борщу з підготовки квасолі. Для борщів я завжди використовую білу квасолю. Вона славиться ніжним солодкуватим смаком. А також, зовсім не псує колір бульйону як, наприклад червона квасоля – борщ від неї набуває брудний відтінок. І так, з видом квасолі розібралися, тепер поговоримо про її попередньої підготовки.
Для уникнення неприємних наслідків з боку ШКТ і зменшення часу приготування, рекомендую замочувати квасолю на ніч періодично міняючи воду. Зверніть увагу, що більш ніж на 10 годин її замочувати не можна. Якщо на кухні дуже жарко, то поставте ємність з квасолею в холодильник, щоб вона не зіпсувалася. Можна скористатися й іншим способом: залийте квасолю холодною водою, доведіть до кипіння, злити воду. Залийте знову холодною водою, повторіть так 3-4 рази. Так квасоля звариться значно швидше.
Отже, заливаємо квасолю водою, м’ясо відокремлюємо від кісток і нарізаємо на шматки. Кісточку і м’ясо кидаємо до квасолі і ставимо на вогонь. Коли закипить, зменшуємо вогонь, щоб вода ледве кипіла.
Тим часом миємо й чистимо овочі. Буряк і коренеплід моркви нарізаємо тоненькою соломкою, цибулю кубиками. Буквально по дрібці буряка і цибулі кидаємо в бульйон, ту ж додаємо, цілу картоплину. Так борщ буде більш наваристий. Варимо до підлозі готовності квасолі.
Поки бульйон вариться, зробимо піджарку. Розігріємо соняшникову олію в сковороді. Закидаємо в сковороду буряк моркву і цибулю. Підсмажуємо на середньому вогні, наприкінці додаємо нарізаний соломкою болгарський перець і томатну пасту. Тушкуємо ще пару хвилин.
Коли квасоля дійшла до напівготовності, закладаємо в бульйон нарізану кубиками картоплю. Після закипання картоплі солимо і перчимо за смаком.
Нарізаємо дрібно капусту.
Коли картопля зварився, додаємо в бульйон піджарку і капусту. Борщ повинен бути густий, так щоб у ньому ложка не падала. Після закипання варити 3-4 хвилини.
Подавати борщ з зеленню і сметаною. Приємного апетиту!