Оладки на дріжджах готуються легко.Головне дочекатися підняття тіста і обов’язково всі інгредієнти повинні бути теплими. Не гарячими і прохолодними,а саме теплі.
Інгредієнти
молоко – 2 склянки обов’язково тепле | |
борошно – 2,5 склянки | |
яйця – 1 якщо занадто маленьке, краще взяти 2 | |
рослинна олія – 2 столові ложки для смаження | |
дріжджі – 1ч.ложка | |
сіль – 1 год.л. | |
цукор – 3 стіл.л. |
У бабусі завжди були самі пишні та смачні оладки. Їх можна і на сніданок з маслом і до чаю з медом. Приготувала їх, мій синочок з задоволенням їх натрескался, потім чоловік все доїв Тому і для маленьких і для всіх інших диво оладки.
Покроковий рецепт
Отже, приготуємо всі інгредієнти, щоб вони були на очах і ми нічого не забули.
Робимо опару. Беремо пів склянки теплого молока. Змішуємо його з дріжджами. Додаємо 1 столову ложку цукру і 2 столові борошна. Все перемішуємо вінчиком. Закриваємо харчовою плівкою і прибираємо в тепле місце до утворення бульбашок. Їх має бути багато, виходить піна з них.
Коли опара підійшла, відкладаємо її і готуємо в окремій чашці. Просіваємо борошно для збагачення киснем. Заважаємо всі інші інгредієнти, крім олії і добре перемішуємо. Потім вливаємо тихенько опару і м’яко все заважаємо. Повинно вийде густе тісто, щоб з ложки до кінця не сповзав. І знову прибираємо його в тепле місце хвилин на 10, щоб піднялося.
Коли тісто піднялося рази в три, ставимо сковороду на сильний вогонь, щоб вона розігрілася. Тісто не чіпаємо і не заважаємо. Обережно ложкою беремо з краю чашки трохи тісто і смажимо оладки. Обсмажувати по хвилині з кожної сторони.
Наші повітряні оладки на дріжджовому тесті готові. Приємного апетиту.