Повітряні дріжджові оладки з дитинства

Повітряні дріжджові оладки з дитинства – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Оладки на дріжджах готуються легко.Головне дочекатися підняття тіста і обов’язково всі інгредієнти повинні бути теплими. Не гарячими і прохолодними,а саме теплі.

Інгредієнти

молоко – 2 склянки обов’язково тепле
борошно – 2,5 склянки
яйця – 1 якщо занадто маленьке, краще взяти 2
рослинна олія – 2 столові ложки для смаження
дріжджі – 1ч.ложка
сіль – 1 год.л.
цукор – 3 стіл.л.

Як приготувати Повітряні дріжджові оладки з дитинства

У бабусі завжди були самі пишні та смачні оладки. Їх можна і на сніданок з маслом і до чаю з медом. Приготувала їх, мій синочок з задоволенням їх натрескался, потім чоловік все доїв Тому і для маленьких і для всіх інших диво оладки.

Покроковий рецепт

Отже, приготуємо всі інгредієнти, щоб вони були на очах і ми нічого не забули.


Робимо опару. Беремо пів склянки теплого молока. Змішуємо його з дріжджами. Додаємо 1 столову ложку цукру і 2 столові борошна. Все перемішуємо вінчиком. Закриваємо харчовою плівкою і прибираємо в тепле місце до утворення бульбашок. Їх має бути багато, виходить піна з них.

Коли опара підійшла, відкладаємо її і готуємо в окремій чашці. Просіваємо борошно для збагачення киснем. Заважаємо всі інші інгредієнти, крім олії і добре перемішуємо. Потім вливаємо тихенько опару і м’яко все заважаємо. Повинно вийде густе тісто, щоб з ложки до кінця не сповзав. І знову прибираємо його в тепле місце хвилин на 10, щоб піднялося.

Коли тісто піднялося рази в три, ставимо сковороду на сильний вогонь, щоб вона розігрілася. Тісто не чіпаємо і не заважаємо. Обережно ложкою беремо з краю чашки трохи тісто і смажимо оладки. Обсмажувати по хвилині з кожної сторони.

Наші повітряні оладки на дріжджовому тесті готові. Приємного апетиту.