Хрусткі конвертики з ковбасно сирною начинкою і свіжими кубиками солодких томатів, обсмажені в яєчному клярі.
Інгредієнти
лаваш тонкий – 1 шт можна використовувати і вірменський і грузинський, обов’язково тонкий. | |
сосиски – 3 шт можна використовувати варену ковбасу | |
плавлений сирок – 1 шт твердий, для салатів | |
пармезан – 20 гр. | |
помідори – 2 шт | |
яйце куряче – 1 шт | |
майонез – 1 ч. л. |
Смачна і оригінальна закуска завжди дуже радує гостей. Страви з тонкого вірменського лавашу дуже різноманітні і не вимагають особливих навичок у приготуванні. Тому конвертики з нього з різними начинками оцінять не тільки запрошені вами люди, але і сама господиня. Вам знадобиться тонкий лаваш і фантазія при приготуванні начинки, її можна змінювати в залежності від уподобань.
Покроковий рецепт
Для початку потрібно приготувати начинку для конвертиків. Фантазувати при її приготуванні можна і потрібно, важливо вибрати улюблені інгредієнти. В даному випадку це сир, ковбаса і помідори. Плавлений сирок і сир пармезан натираються на тертці, сосиски (краще всього подкопченые ) нарізаємо середнім кубиком. Солодкі помідори так само ріжемо кубиком. Всі продукти змішуємо, додаючи чайну ложку майонезу.
Тепер переходимо до лавашу. Розкладаємо його на рівній поверхні. Складаємо навпіл. Відрізаємо крайні округлені кінці, приблизно 10-15 див. Отримані два полотна розрізаємо попола і отримуємо 4 трикутника. решті лаваш розрізаємо на квадрати.
Головний і важливий крок приготування це формування конвертиків. Кладемо трикутнички на рівну поверхню, в середину викладаємо начинку. Заварачиваем всі кінці лаваша так, щоб ковбасно сирна суміш надійно распологалась всередині і при обсмажуванні не вилізла з пирожочков.
Ну і, нарешті, кожен конвертик мачає в яєчної суміші і викладаємо на розігріту, з додаванням олії, сковороду. Обсмажувати пиріжечки потрібно на сильному вогні з двох боків до золотистої скоринки. За 2 хв. з кожної сторони сир встигне розтанути. а лаваш перетворитися на хрумкий, смачний конвертик.
Викладаємо обсмажені пиріжечки на серветку, щоб позбутися від зайвої олії. Їмо!!!!
ПРИЄМНОГО АПЕТИТУ!
Рада. Для того, щоб блюдо було ще смачніше, готовте його в гарному настрої і в колі улюблених і родгных людей.