Звичайно є багато варіантів приготування знаменитого торта “П’яна вишня”. Я дуже хочу поділиться саме своїм перевіреним рецептом, яким користуюся вже давно.
Інгредієнти
Для бісквіта: | |
яйця – 3 шт. | |
цукор – 1/3 склянки | |
соняшникова олія – 1/2 склянки | |
порошкоподібний какао – пара столових ложок | |
розпушувач для тіста – 1 упаковка | |
сіль – буквально на кінчику ножа або ложки | |
харчова сода – 2 щіпки | |
кефір або йогурт – 1/2 склянки з будь-яким відсотком жирності і без додавання фруктів і ягід | |
борошно з пшениці – 1/2 склянки | |
Для начинки: | |
вишня – 2,5 склянки необхідно видалити кісточки | |
цукровий пісок – 1 їдальня ложка для вишні, якщо вона кисла | |
коньяк/горілка – 1/2 склянки/чарка | |
згущене молоко – 1 банка 2 ст. ложки відкласти для прикраси | |
масло вершкове – 1 упаковка | |
Для глазурі: | |
вершки – 120-150 мл з середнім відсотком жирності (вистачить і 15-ти %) | |
чорний шоколад – 1,5 плитки | |
масло вершкове – 1 столова ложка | |
цукор – по смаку і потреби, якщо шоколад гіркий | |
згущене молоко – 2 столові ложки для нанесення малюнка |