Інгредієнти
Сало – сало з прожилками м’яса | |
Морква – 1-2 шт. | |
Часник – 5-8 зубчиків | |
Сіль – за смаком | |
Мелений чорний перець – за смаком |
Пропоную приготувати смачне варене сало в домашніх умовах. Сало потрібно брати з великою кількістю прорізи. Блюдо просто чудове, підходить і для щоденного вживання замість ковбаси з жирком, в яку невідомо, що кладуть виробники, і для святкового столу. Особисто я, в моїй родині, вже давно виключила ковбасу з раціону і замінила такими нескладними стравами, натуральними і до того ж прекрасними на смак.
Основа приготування цього рецепту – сало з великою кількістю м’ясних прожилок. Треба сказати, вам пощастить, якщо ви знайдете продавця на ринку, який вирощує свою живність і продає найсвіжіше, гарне сало. Тому ось декілька порад з вибору якісного сала:
-колір сала повинен бути білим, трохи з ніжно-рожевим відтінком (ні в якому разі не з жовтизною!)
-шкурка повинна бути чистою, без щетини, світло жовтого відтінку
– так само шкурка не повинна бути занадто товстою і жорсткою, легко протыкаться
– товщина доброго і самого смачного шматка сала повинна варіюватися від 2,5 до 3,5 сантиметрів (все інше сало вважається менш смачним)
-свіже сало (сільське) має віддавати легким димком
– поверхня сала повинна бути жирною і трохи вологою.
Якщо вам сподобався шматок сала, непогано було б затвердити все на смак і попросити у продавця спробувати маленький шматочок! Якщо звичайно ви не хочете купити кота в мішку! Удачі в покупці!