М’ята дуже корисна, володіє заспокійливими властивостями, прекрасний засіб від безсоння. Всі ми звикли заварювати з її листя ароматний чай. А от варення з м’яти-досить незвичайне ласощі
Інгредієнти
свіже листя м’яти – 500 г | |
цукровий пісок – 2 кг | |
стиглий лимон – 3-4 шт. | |
лайм – 6-8 шт. | |
вода – 1-1,5 л |
М’ята дуже корисна, володіє заспокійливими властивостями, прекрасний засіб від безсоння. Всі ми звикли заварювати з її листя ароматний чай. А от варення з м’яти — досить незвичайне ласощі. Як його приготувати?
Покроковий рецепт
1. Листя м’яти замочити на кілька годин у чистій воді, після чого повторно ретельно вимити. Дрібно нарізати. Трохи відкласти.
2. Лимони або лайми також подрібнити разом з цедрою.
3. Залити м’яту і лимони водою. Варити 15-25 хвилин на середньому вогні. Накрити ємність кришкою і залишити в прохолодному місці на 25-30 годин.
4. Віджати суміш за допомогою сита або марлі і до отриманого настою додати цукровий пісок, а також трохи води.
5. Цей етап не обов’язковий, але якщо ви бажаєте варення з красивими зеленими листочками… Порубати кілька листочків м’яти (це ми робили на першому етапі), закинути в приготовлену, вже віджату суміш. Повторно проварити до густого стану.
6. Простерилізувати банки, наповнити їх отриманим варенням і закатати кришками.