Заварний кекс на кукурудзяній муці

Заварний кекс на кукурудзяній муці – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Випічка на кукурудзяній муці виходить дуже ароматної, смачної, володіє приголомшливою текстурою!

Інгредієнти

кукурудзяна борошно тонкого помелу – 350 г
білий цукровий пісок – 220 г
рослинна олія (рафінована – 160 г
курячі яйця – 3 досить великих
молоко 3.2% – 400 мл
пекарський порошок – 12 г
морська сіль дрібного помелу – 1 пучок
ванілін – 1 пучок

Як приготувати Заварний кекс на кукурудзяній муці

Десерти на кукурудзяній муці можна тим, хто страждає непереносимістю пшеничного білка (глютену) Вироби з кукурудзяного борошна неймовірно корисні для здоров’я, вони допомагають нормалізувати обмін речовин, очистити організм від шлаків і токсинів, поліпшити стан шкіри.

Цей приголомшливий пиріг родом з Бразилії! Ароматний, освіжаючий, злегка розсипчастий з неймовірною бархатистою текстурою! Пиріг можна ароматизувати цитрусової цедрою, наприклад, лимонної, покрити його шоколадною глазур’ю або просто присипати цукровою пудрою, яка може бути ванільною. Такий пиріг можна спекти в мультиварці використавши режим «Випічка» готувати його потрібно 40-45 хвилин, перевіривши готовність на суху лучинку. Форму для випічки краще використовувати круглу з діркою в середині.

Покроковий рецепт

Кукурудзяне борошно тоненького помелу, пропускаємо через ситечко прямо в невелику каструльку або кухлик.

Всипаємо до золотистої кукурудзяній муці білий цукровий пісок і по щіпці ваніліну і солі, добре розмішуємо.

Вливаємо до сухих компонентів рафінована рослинна масло і молоко, дуже ретельно розмішуємо всі компоненти до однорідного стану.

Ставимо каструльку з кукурудзяного основою на вогонь, на сильному вогні доводимо до кипіння.

Як тільки кукурудзяна маса закипить, знизивши нагрівання до мінімального, готуємо масу при постійному помішуванні 5-7 хвилин, щоб консистенція була така як у манної каші середньої густоти, не сильної рідкою, але при цьому не сильно густий, знімаємо заварную основу з вогню, даємо їй злегка охолонути, переклавши в інший посуд.

Коли кукурудзяна основа злегка охолоне, вводимо в неї яйця по одному, кожен раз збиваючи тісто міксером.

Всипаємо пекарський порошок, знову ретельно розмішуємо кукурудзяну масу за допомогою міксера, вона вийде рідкою.

У форму, яку необхідно промазати рослинним маслом, а дно і стінки посипати кукурудзяним борошном, виливаємо золотисте тісто.

Відправляємо кукурудзяний пиріжок в розпечену духовку приблизно на 40-45 хвилин, перевіривши готовність на суху лучинку.