Смородиновий курд чудово підійде до тортів, профитролям, будь-яким іншим десертів. А можна просто намазати на тост і з’їсти його з чаєм або кавою на сніданок.
Інгредієнти
Смородини – 2500 р. | |
Цукор – 250 р. | |
Яйця – 6 шт. | |
Крохмаль – 2 ст. л. |
Заварний крем є одним з найбільш відомих і популярних кремів серед кулінарів. Принадність його у цьому, що його можна зробити не тільки класичних, але й з різними фруктовими фруктами. Такий крем називається курд. Всім відомий лимонний курд, але такий крем можна зробити з будь-ягоди. Багато боятися, що заварний крем у них не вийде, тому що згорнутися яйця. Але в цьому і принадність курдів з фруктами – якщо фрукт або ягоду кислі, то таке ніколи не статися.
Покроковий рецепт
1. Смородину протерти комбайном або блендером, а потім отриману масу протерти через сито.
2. Додати цукор і яйця в смородинове пюре, ще все розмішати і поставити на вогонь. Розмішати крохмаль в окремій чашці з пару ложок смородинового пюре, щоб не було грудочок і додати в основну масу.Варити курд, поки він не загусне.
3. Такий крем може пару днів зберігатися в холодильнику. Чим кисліше фрукти або ягоди, тим довше. Колір у нього виходить просто чудовий!