Соковиті зрази з курки з зеленою цибулею і яйцем.
Інгредієнти
Фарш з філе курки – 700 р. | |
Манка – 4 ст. л. | |
Чорний перець – 1/2 ст. л. | |
Сіль їдальня – 1 ч. л. | |
Яйце свіже – 1 шт. | |
Цибуля ріпчаста – 200 р. | |
Зелена цибуля пір’я – 100 р. | |
Круто зварені курячі яйця – 2 шт. | |
Рослинна олія – 4 ст. л. |
Завдяки манної крупі у фарші зрази виходять ніжними і рум’яними. Ріпчасту поросяти, ягняти цибуля надає фаршу соковитість, а в якості родзинки йде начинка із зеленого лука і вареного яйця. Щоб начинка не була надто пишною, після нарізки зелений лук слід присолити і обім’яти до появи соку.
Покроковий рецепт
Змішується з фаршем манка, сире яйце додається сіль, перець.
Дуже дрібно нарізати гострим ножем або подрібнюється до розміру стружки в блендері цибулю. Через м’ясорубку його краще не прокручувати. Подрібнений ножем він надає фаршу соковитість і хрусткості
Потім викласти цибулю в фарш. Ретельно все розмішати і залишити на 15 хв. щоб крупа розбухла.
Варені яйця очистити і натерти на тертці.
Зелену цибулю нашаткувати, обім’яти руками. Після цієї процедури начинка не буде настільки об’ємною і більше вміститься в зразе.
Змішати начинку і посолити за смаком.
Розділити фарш на 9-10 порцій. Скачати кульку і расплющив його укласти всередину столову ложку начинки. Защипати краї і сформувати котлетку.
Смажити у маслі на розігрітій сковороді. Обсмажити з 2-х сторін і накривши кришкою, пропарити на повільному вогні 5-7 хв.