Цей рецепт швидше за все для молодої господині , потім він перетворюється, може щось додасться на свій смак!
Інгредієнти
Яловичий бульйон – 1,5 літра будь-який за бажанням | |
капуста – 200 гр білокачанна | |
картопля – 2 шт середнього розміру | |
морква – 1 шт не велика | |
цибуля ріпчаста – 1 шт середнього розміру | |
масло рослинне – 20 гр можна будь-який жир | |
кріп – 20 гр | |
томат паста – 1 ст. л. |
У кожної господині є свій рецепт борщу, скажу більше, скільки господинь, стільки і смаків! Навіть якщо різні хазяєчки за одним рецептом будуть готувати борщ, вийдуть різні борщі! З цього це і легке блюдо, але дуже відповідальна!
Покроковий рецепт
Почнемо приготування з того , що у нас вже повинно бути в наявності, це приготований бульйон тим способом, яким ви віддаєте перевагу. Я відварила м’ясо на кісточці на швидкому вогні, варила півтори години, з цього у мене він не прозорий, так як в борщі це не так важливо, виймаємо з бульйону м’ясо, проціджуємо і ставимо її на вогонь.
Готуємо наші продукти до приготування, цибулю чистимо і ріжемо кубиком, моркву чистимо і тремо на тертці або ріжемо тонкою соломкою, картоплю чистимо і ріжемо кубиком, капусточку ріжемо теж, тонкою соломкою. За кількістю продуктів орієнтуйтеся самі, хто любить погустіше хто по болотах…
Тепер доводимо наш бульйон для щів до кипіння і кладемо туди картоплю, як картопля повариться хвилини три, покладемо в каструлю капусту…
Поки картопля з капустою будуть варитися на середньому вогні під кришкою, ми робимо в цей час засмажку. Ставимо розігріти сковороду наливаємо туди рослинне масло, ну або будь-який жир, хто на чому звик готувати, я готую на соняшниковій олії. Коли масло прогріється висипаємо порізану цибулю, перемішуємо, як цибуля стане прозорим, до нього додаємо моркву, знову все перемішуємо, не даємо пригорати…
Після цього додаємо томатну пасту і знову ж таки, все добре перемішати. Якщо хочете можете додати різані помідори, ну або помідори консервовані у власному соку, в загальному томат в будь-якому вигляді!
Овочі вже в бульйоні варяться хвилин 7 – 10. Засмажку додаємо до овочів, перемішуємо і на повільному вогні тушкуємо ще три хвилини і вимикаємо! Після чого можна додати січену зелень. Наливаємо в тарілку смачних щів і приємного апетиту! А на рахунок класти чи сметану, додавати свіжу зелень в тарілку, це вже ваше бажання!