У мандаринове варення рекомендується додати хурму і манго, які додадуть домашньої заготівлі неповторну медову нотку.
Інгредієнти
м’яка і дуже солодка хурма – 1 кг | |
манго – 4 плода | |
мандарини без кісточок самих солодких сортів – 1 кг | |
тростинний цукор – пісок- 1,2 кг |
Екзотичне варення з шматочками хурми і манго – зимовий ласощі з медовим смаком.
Покроковий рецепт
Промити дуже ретельно мандарини. Перекласти їх в каструлю з киплячою водою і варити їх разом з шкіркою протягом трьох хвилин. Потім перекласти ці фрукти в миску з холодною водою, накрити кришкою і залишити на кухонному столі на всю ніч.
По закінченні вищевказаного часу злити всю воду, а мандарини разом з шкіркою перекласти в широку каструлю. Подрібнити блендером.
Далі промити манго, почистити і нарізати невеликими шматочками.
Потім взяти необхідну кількість хурми. Розділити ці плоди на поздовжні половинки, за допомогою ложки вийняти всю м’якоть, очистити від кісточок, порізати шматочками.
Перекласти очищену м’якоть хурми і манго у посуд з мандариновим пюре, насипати цукровий пісок в достатній кількості, потім готувати варення протягом однієї години на слабкому вогні.
Далі мандаринове варення з хурмою і манго остудити. Після продовжити процес варіння ще протягом півгодини. Перекласти його в невеликі баночки і відправити в льох.