Фаршировані баклажани, перець і помідори

Фаршировані баклажани, перець і помідори – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Ми часто готуємо фарширований болгарський перець, але навіть не підозрюємо, що можна нафарширувати і інші овочі, наприклад: кабачки, помідори, баклажани…

Інгредієнти

Рослинне масло – 1-2 столові ложки рослинного або топленого масла
Баклажан – 6 маленьких баклажанів (близько 12 см в довжину і 4 см в діаметрі)
Болгарський перець – 6 середніх зелених
Помідори – 6 великих
Мелений чорний перець – за смаком
Сіль – за смаком
Для начинки:
Рослинна олія – 4 столові ложки
Баранина або яловичина – 700 р (фарш)
Ріпчаста цибуля – 2 середніх цибулини, очищені і дрібно нарізані
Зелений перець чилі – 1 середній зелений перець, дрібно нарізаний
Помідори – Залишилася серцевина від вирізаних помідор
Базилік – 1 склянка (нарізаного свіжого)
Горох нут – 1/2 склянки готового гороху нут
Мелений чорний перець – за смаком
Сіль – за смаком

Як приготувати Фаршировані баклажани, перець і помідори

Знайомтеся з моїм рецептом. Кількість інгредієнтів розрахована на 4-6 порцій.

Покроковий рецепт

Баклажан гарненько промийте. Зріжте у овоча стебла. Зробіть поздовжній розріз, не розрізаючи наскрізь.

Заповніть каструлю з водою і доведіть до кипіння. Акуратно опустіть їх в киплячу воду і варіть протягом 2 хвилин. Виловите шумівкою. Коли баклажан охолоне, ложкою видаліть насіння. Відкладіть в сторону.

З перцю зріжте верхівку (не дорізуючи до кінця), видаліть серцевину і насіння. Відкладіть в сторону.

У помідорів зріжте верхівку (так само, не дорізуючи до кінця, щоб вийшла кришка), виріжете серединку.

Зробіть начинку. У сковороді розігрійте 4 столових ложки рослинного або топленого масла. Вогонь повинен бути середнім. Додайте фарш і смажте до випаровування рідини і підрум’янення. Додайте дрібно нарізаний цибулю, смажте ще 5-10 хвилин, періодично помішуючи. Додайте дрібно нарізаний зелений перець і решту нарізану томатну м’якоть. Смажте всю суміш ще 5 хвилин на невеликому вогні. Зніміть сковороду з овочами з вогню. Додайте зелень, і приготований, вже зварений горох нут. Приправте все за смаком та бажанням сіллю і чорним меленим перцем і добре перемішайте. Тепер візьміть овочі, які зібралися фарширувати. Посоліть підготовлені овочі всередині, наповніть раніше приготовленої начинкою. Закрийте овочевими «кришечками». Покладіть фаршировані овочі в глибоку сковороду або казан. Додайте в ємність з овочами 2 столові ложки рослинного масла, накрийте кришкою і тушкуйте на слабкому вогні протягом приблизно 40 хвилин, або поки фаршировані баклажани, помідори і перець не стане м’яким (але щоб вони не розвалювалися!). В рецептурі, за необхідності, допускається додавання невеликої кількості води. (Тобто, якщо овочі не досить пустили свого «соку» і почали підгорати, можна додати трохи води).

Готові фаршировані помідори, баклажани і болгарський перець викласти на загальне блюдо, прикрасити гілочкою петрушки або базиліком. Приємного апетиту!