Девіз «Грецького» салату: «Смачно, швидко, зручно, красиво!»
Інгредієнти
Сир твердий – 150 г | |
Помідори – 2-3 шт. | |
Огірок – 2-3 шт. | |
Болгарський перець – 1 шт | |
Оливкова олія – 2 ст. л. | |
Оливки – 50 г | |
Петрушка свіжа – 5-6 гілочок | |
Трави – за смаком | |
Сіль – за смаком | |
Базилік – за смаком | |
Майоран – за смаком |
В соціальних мережах я перегорнула сотню сторінок, з різними рецептами даного салату. Численні різновиди інгредієнтів, які кладуть в “Грецький” салат, просто зашкалює. Рецептура та поради кваліфікованих спеціалістів значно відрізняються один від іншого. Але, що якщо гості вже на порозі, а в холодильнику не вистачає деяких складових для приготування улюбленого салату? Чи можна замінювати продукти? Як позначиться це на смакових якостях?
Сьогодні, в ході приготування класичного “Грецького” салату, я розповім Вам, які інгредієнти можна замінити, а без яких страва втратить свою родзинку.
Цей салат я готую як мінімум 2 рази в тиждень. Прекрасно поєднується з м’ясом, рибою, але в моєму раціоні – це самостійне блюдо. Ми приступаємо до приготування не тільки неймовірно смачного і ароматного «Грецького» салату, а ще й корисного, дієтичного, низькокалорійного страви.
УВАГА: Я не додаю м’яса, не заправляю шкідливими соусами і майонезами, не використовую тропічні продукти, які можна знайти тільки на полицях фешенебельних шопів. Нам знадобляться продукти, які завжди є під рукою.
Покроковий рецепт
Промиємо овочі та зелень проточною водою. Сир поставимо в морозилку на 10 хвилин.
Помідори наріжемо кубиками, 4-5 див. Викладемо на дно, дамо трохи стекти соку.
Огірки разрежем вздовж на три рівні частини. Кожну разрежем ще на половину і нашинкуем кубиками. Додаємо до помідорів.
Болгарський перець відмінно буде виглядати в салаті півкільцями. Відправляємо в салатник.
Зелені я додаю багато, вона надає свіжості. При бажанні можна доповнити листям салату, кропом, свіжим базиліком, кінзою.
Оливки повинні бути без кісточок. Можна замінити маслинами. Розрізаємо навпіл і кладемо до загальної маси.
Сир нарізаю рівними кубиками. Солимо, перчимо, розбавляємо спеціями. Порада: солити блюдо завжди переважно перед подачею. Таким чином, овочі не так швидко потечуть.
Не варто заливати салат літрами олії. Цілком достатньо пару столових ложок натурального оливкового масла для заправки, рослинна також відмінно підійде і ніяк не зіпсує смак.
Все ретельно перемішуємо. Готову страву перед подачею я посипаю сиром. Не встигнуть Ваші домочадці і руки вимити, як смачний і ароматний, а головне корисний «Грецький» вечеря готовий! Приємного апетиту, не забувайте харчуватися правильно!