Грецький салат з виноградом і без лука стане чудовим доповненням до будь-якого гарніру, м’яса або риби і сподобається всім членам сім’ї
Інгредієнти
Огірки – 2 шт. | |
Помідори – 2 шт. | |
Перець болгарський – 1 шт. | |
Часник – 1 зубчик | |
Виноград – 100 гр | |
Сир “Фета” – 100 гр | |
Оливкова олія – 3 ст. ложки | |
Бальзамічний оцет – 1/2 ст. ложки | |
Сіль – за смаком | |
Перець – за смаком | |
Листя салату – 3 шт. | |
Листя базиліка – 3 шт. |
Кінець літа і початок осені ідеальна пора для Грецького салату. В цей час доступні різноманітні, свіжі і смачні овочі, зелень і не приготувати хоч раз за сезон цей салат просто неможливо. Заміна звичних маслин на виноград внесе різноманітність в улюблене блюдо і подарує абсолютно новий смак. Так само цей рецепт підійде тим, у кого в родині хтось не любить цибулю, його відсутність мало вплине на смакові якості салату, але задовольнить запити всіх без винятку членів сім’ї.
Покроковий рецепт
Приготуємо заправку для салату: змішаємо оливкова олія, бальзамічний оцет, сіль, перець, дрібно порубані часник і свіжий базилік, і залишаємо настоюватися на час приготування салату.
Огірки нарізаємо півкільцями і перекладаємо їх в салатник.
Додаємо до огірків нарізані кубиками помідори.
Чистимо перець від насіння і ріжемо його соломкою і кладемо до решти інгредієнтів.
Розрізаємо виноградини на половинки, акуратно ножем видаляємо кісточки. Очищений виноград приєднуємо до овочів.
Тепер в салат слід покласти нарізану середнім кубиком сир «Фета».
Заправляємо салат вже настоявшимся соусом і перемішуємо.
Грецький салат з виноградом і без лука готовий, викладаємо його на тарілку, вкриту листям зеленого салату, прикрашаємо базиліком і подаємо до столу. Від стане чудовим доповненням до будь-якого гарніру, м’яса або риби і сподобається всім членам сім’ї.