Карасики з дуже хрусткою скоринкою стануть відмінною закускою до пива або квасу, добре поєднуються з багатьма соусами на сметанною основі.

Інгредієнти
| Карасі — 1,5 кг |
| Сушена цибуля — 1 ч. л. |
| Сіль — 2 ч. л. за смаком |
| Чорний мелений перець — 1/2 ч. л. |
| Пажитник — 1 ч. л. |
| Борошно пшеничне — 50 г |
| Борошно житнє — 50 г |
| Олія соняшникова 50 мл |
Як приготувати Хрусткі смажені карасі в клярі
Хрусткі карасики — це смачне блюдо, яке прикрасить і святковий стіл та щоденне меню. Страва готується з мінімумом інгредієнтів, але виходить дуже смачним і апетитним. Дуже часто річкова риба не з’являється на столі саме через запах річкової тіни. Щоб позбутися цієї проблеми, просто замочіть очищені карасики в молоці на годину і риба буде м’якою, ніжною і з приємним ароматом!
Покроковий рецепт

Підготувати всі інгредієнти для страви. Карасики потрібно брати маленькі, так як при такому приготуванні їх кістки прожариваются і абсолютно не відчуваються в готової риби.

Карасі очистити від луски і нутрощів, добре вимити і натерти чорним перцем, сухим цибулею і меленим гуньбою.

Додати до риби сіль і залишити на півгодини-годину для гарного просолювання.

Обваляти рибу в суміші двох видів борошна і відправити на розпечену сковорідку.

Готувати карасики на сильному вогні з обох боків до появи рум’яного кольору. За рахунок того, що маленькі рибки, вони гарненько просмажаться всередині і придбають хрустку скоринку.
При обсмажуванні риби дуже часто летять бризки масла, але накривати кришкою карасі не варто — не буде хрусткою оболонки. Щоб зберегти чистоту кухні, треба затулити сковороду під кутом в 90 градусів харчової алюмінієвої фольгою.

Готові карасі подавати як самостійне блюдо зі сметанним соусом або тартаром. Приємного апетиту!