Карасики з дуже хрусткою скоринкою стануть відмінною закускою до пива або квасу, добре поєднуються з багатьма соусами на сметанною основі.
Інгредієнти
Карасі – 1,5 кг | |
Сушена цибуля – 1 ч. л. | |
Сіль – 2 ч. л. за смаком | |
Чорний мелений перець – 1/2 ч. л. | |
Пажитник – 1 ч. л. | |
Борошно пшеничне – 50 г | |
Борошно житнє – 50 г | |
Олія соняшникова 50 мл |
Хрусткі карасики – це смачне блюдо, яке прикрасить і святковий стіл та щоденне меню. Страва готується з мінімумом інгредієнтів, але виходить дуже смачним і апетитним. Дуже часто річкова риба не з’являється на столі саме через запах річкової тіни. Щоб позбутися цієї проблеми, просто замочіть очищені карасики в молоці на годину і риба буде м’якою, ніжною і з приємним ароматом!
Покроковий рецепт
Підготувати всі інгредієнти для страви. Карасики потрібно брати маленькі, так як при такому приготуванні їх кістки прожариваются і абсолютно не відчуваються в готової риби.
Карасі очистити від луски і нутрощів, добре вимити і натерти чорним перцем, сухим цибулею і меленим гуньбою.
Додати до риби сіль і залишити на півгодини-годину для гарного просолювання.
Обваляти рибу в суміші двох видів борошна і відправити на розпечену сковорідку.
Готувати карасики на сильному вогні з обох боків до появи рум’яного кольору. За рахунок того, що маленькі рибки, вони гарненько просмажаться всередині і придбають хрустку скоринку.
При обсмажуванні риби дуже часто летять бризки масла, але накривати кришкою карасі не варто – не буде хрусткою оболонки. Щоб зберегти чистоту кухні, треба затулити сковороду під кутом в 90 градусів харчової алюмінієвої фольгою.
Готові карасі подавати як самостійне блюдо зі сметанним соусом або тартаром. Приємного апетиту!