Цвітна капуста в клярі

Цвітна капуста в клярі – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Смачне овочеве блюдо з цвітної капусти. Легка в приготуванні і не великі витрати.

Інгредієнти

Кольорова капуста – 1 кг
Борошно – 4 ст ложки
Молоко – 200 мл
Яйця – 2 шт
Сіль – 0,5 ч. ложки( за смаком)
Перець мелений – за смаком
Олія соняшникова 200 мл

Як приготувати Цвітна капуста в клярі

Ось і настав сезон овочів, хочеться запастися як можна великою кількістю вітамінів, перед холодними днями суворої зими. Страва з цвітної капусти можна подавати як самостійне блюдо, але так само можна додати його до основних страв. Воно хрустке, смачне, ніжне і просте у приготуванні.

Покроковий рецепт

Беремо всі необхідні для нас продукти.

Моєму капусту під проточною водою і при необхідності видаляємо все зайве з капустины.


Потім розбираємо капусту на не великі суцвіття і відкладаємо в сторону , що б вона скла. Капусту не проварюємо, тому вона вийде хрусткою.



беремо 2 яйця розбиваємо їх в ємність, сюди ж додаємо сіль і перець мелений за смаком. Потім все добре змішуємо.


Слідом вливаємо 200 мл молока і знову все добре перемішуємо.



Додаємо 4 ложки борошна і знову ретельно перемішуємо. що б не було грудочок. консистенція повинна бути густоватой, схожою на сметану 15%.

В не велику, але глибоку ємність наливаємо олію і розжарюємо його.



Як масло добре нагрілося, беремо капусту занурюємо в кляр і кладемо в киплячу олію. Будьте обережні, якщо вода залишилася на суцвіттях, при опусканні в кипляче масло, воно почне стріляти, тому ні в якому разі не нахиляйтеся близько до ємності.


Смажимо до золотистої скоринки.