Курка, запечена в духовці шматочками

Відмінний рецепт приготування курки в духовці. Птах запікається не цілком, а – шматочками. Пікантний смак готового блюда додають спеції.

Інгредієнти

Курка – 1 штука
Часник – 3 зубчики
Майонез – 3 ст. ложки
Паприка мелена – 1 ч. ложка
Каррі – 0,5 ч. ложки
Масло рослинне – 2 ст. ложки
Сіль – за смаком

Як приготувати Курка, запечена в духовці шматочками

Щоб приготувати смачну курочку в духовці, можна використовувати найрізноманітніші рецепти, кожен з яких має свої особливості і кулінарні «привілеї». Наш спосіб сподобається тим хазяєчкам, у яких немає часу на приготування вишуканої птиці. Досить просто нарізати курку на шматочки, додати до них спеції, часник, майонез і перемішати. Для приготування ароматних курячих шматочків потрібно використовувати жароміцну форму. Подробиці запікання курки в духовці шматочками описані в нижчеподаному рецепті.

Покроковий рецепт

Для приготування соковитої шматочками курки в духовці беремо цілу тушку вагою приблизно 1300 кг. Цей «розмір» – умовний, ви можете використовувати, звичайно ж, курку вагою побільше або поменше. Промиваємо курячу тушку під прохолодною водою, попередньо видаливши з неї пір’ячко, якщо такі є. Перекладаємо курку на обробну дошку, нарізаємо (або рубаємо) на шматочки приблизно однакового розміру. Перекладаємо курячі шматочки по містку ємність.

Очищаємо від лушпиння часникові зубчики. Їх число страви з курки можна варіювати, орієнтуючись на свої смакові уподобання. Подрібнюємо часникові часточки, використовуючи чеснокодавку або маленьку тертку. Часникову масу додаємо до курячих шматочків.

Додаємо до курки спеції. У нашому рецепті використовується сіль, солодка мелена паприка, каррі. Відміряємо потрібну кількість спецій, підсипаємо їх до курячих шматочків.

Викладаємо до інгредієнтів в миску майонез. Використовувати можна будь-якої жирності.

Ретельно перемішуємо курячі шматочки. Кожен повинен покритися майонезом та спеціями. У форму для запікання вливаємо трохи рослинного масла, розподіляємо його по дну. Викладаємо курячі шматочки в форму. Форму накриваємо фольгою і відправляємо в духовку на 45 хвилин. Температурний режим виставляємо на 200 градусів.

Дивіться також:  Рулетики з кабачків, фаршировані куркою і сиром

Потім знімаємо Фольгу, форму знову повертаємо в духовку на 20-25 хвилин. Приємного апетиту!