Сирний суп з куркою і грибами

Сирний суп з куркою і грибами – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Курячий суп з куркою – просте у приготуванні і доступне за складом і ціною використовуваних продуктів блюдо.

Інгредієнти

Куряча грудка – 1 шт. або 2 шт. курячого філе
Печериці – 300 г
Картопля – 4 шт. середній розмір
Ріпчаста цибуля біла – 1 шт.
Морква – 1 шт.
Плавлений сирок – 2 пачки
Зелень – 1 пучок кріп або петрушка
Спеції – за смаком сіль і перець

Як приготувати Сирний суп з куркою і грибами

Сирний суп з куркою має не тільки апетитний вигляд, але і чудовий смак. А простота приготування і доступність інгредієнтів зроблять це блюдо одним з улюблених пунктів вашого домашнього меню. Таким супчиком не соромно пригостити не тільки домочадців, але й гостей.

Покроковий рецепт


1. Курячу грудку або філе слід ретельно промити, очистити від пліви і підсушити паперовими рушниками, після цього відварити цілком. Як тільки вода в каструлі закипить і з’явиться піна, перший бульйон потрібно злити. М’ясо знову промити, залити чистою водою і відварити до повної готовності.

2. Поки філе вариться, потрібно почистити печериці, нарізати їх тонкими пластинками.

3. Наступний крок – подрібнити цибулю і натерти моркву на тертці (її можна також нарізати соломкою).

4. Очищений картопля (малокрахмального сорту) слід нарізати кубиками розміром близько 1,5х1,5 див.

5. Нарізані печериці обсмажте до готовності на вершковому маслі (можна замінити оливковою).

6. Моркву і пасеруйте цибулю на вершковому або оливковій олії, орієнтуючись на зовнішній вигляд лука – якщо він став напівпрозорим, значить, овочі готові.

7. Відварену курку також поріжте на невеликі кубики.

8. Всі інгредієнти (овочі, гриби, філе) складіть у каструлю, залийте курячим бульйоном, додайте за смаком сіль і перець і варіть на повільному вогні 30 хвилин.

9. За 5 хвилин до кінця варіння додайте в суп порізаний на кубики плавлений сирок. Суп потрібно помішувати до повного розчинення в ньому сиру.

10. Гаряче блюдо, розлите по порційних тарілках, потрібно посипати дрібно нарізаною свіжою зеленню – кропом або петрушкою. До супчику ідеально підійдуть грінки.