Суп гаспачо

Овочевий суп гаспачо – одне з найбільш популярних страв іспанської кухні. Являє собою холодний суп з перетертих томатів з додаванням інших овочів.

Інгредієнти

Помідори – 300 гр.
Овочевий (або томатний) сік – 1 л
Огірок – 1шт.
Солодкий перець – 1-2 шт.
Соєвий соус – за смаком
Часник – 1 зуб
Сіль, перець чорний – за смаком
Петрушка – за смаком

Як приготувати Суп гаспачо

У кожній історичній частині Іспанії суп гаспачо можуть готувати по-різному. Іноді, місцеві вважають його взагалі напоєм, а зовсім не супом і подають у склянках. Інша варіація страви – це дрібно нарізані овочі, залиті тертими томатами. Виходить, що зразок рідкого салату. Далі суміш приправляють перцем, сіллю, додають часник і дають настоятися від декількох годин до одного дня, для придбання стравою найбільш гармонійного смаку. Головна складова цієї страви – це звичайно ж, стиглі, соковиті помідори, які є не тільки в Іспанії, а й у нас нічим не гірше. В цей раз хочу приготувати другий варіант цієї страви.

Покроковий рецепт

Підготувати всі необхідні складові (інгредієнти) для овочевого супу гаспачо.

Помідор вимити, обдати окропом, щоб злізла шкірку і нарізати.

Помити і дрібно нарізати інші овочі – перець і огірок.

Змішати всі нарізані овочі, залити соком. Додати кілька столових ложок соєвого соусу (за смаком). Додати в гаспачо подрібнений зубець часнику, петрушку, поперчити, посолити.

Дивіться також:  Крем-суп з лісових грибів