Холодний буряковий суп з йогуртом і апельсином

Холодний буряковий суп з йогуртом і апельсином – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Смачний освіжаючий літній суп.

Інгредієнти

сухий чебрець подрібнений – одна ч. ложка
курячий або овочевий бульйон – два літри
часникові зубчики великі очищені – три штуки
соковита буряк велика – три штуки
темний бальзамічний оцет – одна ч. ложка
великий соковитий апельсин – одна штука
зелена цибуля – один маленький пучок
цукровий пісок – за смаком
салатний цибулю фіолетовий великий – одна штука
мелений чорний перець – за смаком
соняшникова або оливкова олія – п’ять ст. ложок
тонкомолота сіль морська – за смаком
вершки маложирні – 230 мл
натуральний рідкий йогурт без добавок – 260 мл

Як приготувати Холодний буряковий суп з йогуртом і апельсином

Тим, хто віддає перевагу легким освіжаючим страв, рекомендується включити в літнє меню холодний буряковий суп з йогуртом і апельсином.

Покроковий рецепт

Промити і добре підсушити зелений цибулька, нашаткувати його по діагоналі, потім розділити його на дві частини. З’єднати частина шинкованої цибулі з йогуртом, перемішати, потім перекласти отриману суміш в порційні ємності для льоду.

Відварити До готовності добре промиту буряк, потім остудити коренеплоди, почистити їх, після чого нарізати маленькими кубиками.

У великій сковорідці з товстим дном розігріти олію, обсмажити в ньому подрібнений часник з нашаткованою салатним цибулею. Хвилин через п’ять насипати сушені листочки чебрецю, потім додати нарізану буряк, а також терту апельсинову цедру.

Влити в сковорідку темний бальзамічний оцет і свіжовичавлений апельсиновий сік, перемішати компоненти і тушкувати їх на слабкому вогні приблизно п’ятнадцять хвилин.

У каструлю влити достатню кількість бульйону, довести його до кипіння на помірному вогні, як тільки він почне інтенсивно кипіти, додати за смаком сіль, викласти вміст сковорідки.

Продовжити процес варіння бурякового супу ще протягом п’яти хвилин, після цього додати вершки, насипати перчик, остудити повністю приготоване блюдо, потім пюрировать його.

Далі холодний буряковий суп-пюре перелити в глибокі тарілки, а перед подачею до столу в кожну порцію викласти по два кубики з замороженої йогуртовій масою з зеленим цибулею.