Смажені крильця в соєвому соусі

Смажені крильця в соєвому соусі – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Якщо Ви не любите крильця, значить Ви не пробували по істині досконалий рецепт їх приготування з солодкуватою ноткою і хрусткою скоринкою, а також пряними ароматами.

Інгредієнти

Крильця курячі – 1 кг
Соєвий соус – 2 ст. л
Сіль – за смаком
Перець чорний мелений – 2 ч. л.
Паприка мелена – 2 ч. л.
Сік лимона – 1 ст. л.
Масло рослинне – 1 ст. л. + для смаження

Як приготувати Смажені крильця в соєвому соусі

Курячі крильця – це, мабуть, сама соковита частина курки і, незважаючи на велику кількість кісток, вони залишаються улюбленою стравою багатьох поціновувачів курячого м’яса. Їх готують практично в усіх країнах світу і подають як в якості закуски, так і в складі основного блюда. Щоб крильця вийшли смачними і соковитими, потрібно обов’язково звертати увагу на їх розмір. Занадто дрібні крильця можуть сильно ужариться і стануть сухими, не кажучи вже про те, що їсти в них буде практично нічого. Тому краще вибрати цільні великі крила бройлерної курочки.

Покроковий рецепт

Курячі крильця промиваємо водою і видаляємо пір’я (якщо вони є). Викладаємо їх в посуд для маринування. Це може бути скляний або емальований ємність. Також підійде пластиковий контейнер. Але в алюмінієвому посуді не можна маринувати з-за сильної окислювальної здатності цього металу. Солимо крильця, засипаємо спеціями і соєвим соусом. Для маринаду краще використовувати солодкуватий густий соєвий соус, так як він буде не так стікати. Якщо ви використовуєте класичний рідкий соєвий соус, то можна додати ще 1.ч. ложку меду, для густоти і додання солодкої нотки.

Ретельно перемішуємо крильця в маринаді. Краще це робити руками, щоб не пошкодити цілісність крила.

Вичавлюємо сік лимона і додаємо до маринаду. Для того щоб сік не бризкав по сторонах, потрібно зробити в м’якоті кілька проколів вістрям ножа. Додаємо до крилець ще 1 ст. л. рослинного масла.
Все ще раз перемішуємо і залишаємо маринуватися на 30 хв, не прибираючи в холодильник. Якщо маринувати в холодильнику, то буде потрібно близько 1 година 30 хв.

На сковороді з розпеченим рослинним маслом обсмажуємо крила під закритою кришкою приблизно по 7 хв з кожної сторони. Тривалість смаження залежить від розжарювання сковороди і від розміру крил.

Дістаємо готові крила на паперові серветки, щоб прибрати зайвий жир.
Таке блюдо може поєднуватися з будь-яким гарніром, а також служити самостійною закускою, наприклад під пиво.
Приємного апетиту!