Гречаний суп з куркою

Простий у приготуванні суп з гречаною крупою, який можна включити в повсякденне обіднє меню.

Інгредієнти

Курка – 300 гр
Вода – 2 л
Картопля – 2 штуки
Гречка – 3/4 склянки
Морква – 1 штука
Цибуля – 1 штука
Масло рослинне – 30 мл
Петрушка свіжа – 2-3 гілочки
Сіль – за смаком

Як приготувати Гречаний суп з куркою

Найчастіше з такої крупи, як гречка готують каші. Але і перші страви із гречаною крупою включають в обіднє меню. Пропонуємо вам зварити суп на основі курячого бульйону з гречкою. Використовувати для курячого бульйону можна будь-яку частину курки, в тому числі і на кістки (спинку, крила). Крім гречки і курячого м’яса в супі зустрічаються овочі: картопляні бульби, морква і цибуля. Готовий гречаний суп доповнюється свіжою зеленню – петрушкою. З спецій береться тільки сіль. Ви ж можете урізноманітнити суп своїми улюбленими приправами.

Покроковий рецепт

Для приготування основи супу – курячого бульйону – промийте м’ясо і перекладіть його в каструлю. Залийте куряче м’ясо водою, поставте на плиту варитися. Як тільки м’ясо почне подавати ознаки закипання, не пропустіть момент утворення над поверхнею води пінки. Її потрібно обов’язково видалити. Зменшіть вогонь, варіть куряче м’ясо до готовності (35-40 хвилин, в залежності від якості курки, домашню птицю слід варити довше). Відварне м’ясо вийміть з каструлі, а отриманий бульйон, приправте за смаком сіллю.

Промийте від забруднень картоплю, очистіть і наріжте у формі брусків або невеликих кубиків. Перекладіть картоплю для супу в каструлю. Проваріть 5-7 хвилин.

Необхідну кількість гречаної крупи ретельно промийте під водою, попередньо перебравши її і видаливши чорні зернятка. Вода після промивання повинна бути абсолютно чистою. Підготовлену крупу відправте в каструлю до картоплі.

Дивіться також:  Картопляний суп-пюре з сиром

Очистіть інші овочі. Подрібніть їх наступним чином: моркву натріть, а ріпчасту цибулю дрібно нарубаєте. Паралельно налийте на сковороду олію і розігрійте його.

Подрібнені овочі перекладіть на сковороду в розігріту олію. Пасеруйте овочі до м’якості. Потім готову овочеву пасеровку додайте в каструлю. Варіть гречаний суп до готовності всіх інгредієнтів.

Промийте свіжу петрушку (або використовуйте іншу зелень – кріп, зелена цибуля). На обробній дошці дрібно наріжте петрушку.

Перекладіть в готовий суп подрібнену зелень. Смачний гречаний суп з куркою готовий.

При подачі на стіл у кожну тарілку покладіть шматочки курячого м’яса і налийте суп. Додатково можна використовувати для такого супчика сметану або майонез. Приємного вам апетиту!