Тісто для вареників на кислому молоці

Тісто для вареників на кислому молоці – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Не поспішайте утилізувати молоко, яке скисло. Використовуючи такий продукт, можна замісити чудове тісто для вареників.

Інгредієнти

Яйце куряче – 1 шт.
Молоко кисле – 200 мл
Цукор – 1 ч. л.
Сіль – 1 ч. л.
Сода – 1/3 ч. л.
Борошно – 3 ст.

Як приготувати Тісто для вареників на кислому молоці

Тісто, замішане для вареників з використанням кислого молока, виходить ніжним, при варінні воно не рветься. Вареники з тіста на кислому молоці сподобаються всім без винятку. Крім кислого молока для замісу тіста потрібно борошно, сире куряче яйце, сода, цукор, сіль. Подробиці – в рецепті.

Покроковий рецепт

Рекомендується молоко заздалегідь дістати з холодильника, щоб до моменту реалізації рецепта воно стало кімнатної температури. А починаємо з того, що розбиваємо в підходящу за обсягом ємність куряче яйце.

До курячому яйцю вливаємо кисле молоко. Інгредієнти, використовуючи вилку або ложку, перемішуємо до однорідного стану.

У суміш з яєць і молока, що у нас вийшла, підсипаємо сіль і цукор у зазначених кількостях. Знову інгредієнти перемішуємо.

Потім потрібно підсипати соду, перемішати.

А тепер можна додати борошно. Просіяти її в суміш будемо невеликими частинами.

Борошно відразу змішуємо з сумішшю.

Продовжуємо заміс тіста вже на столі.

Тісто для вареників, замішане на кислому молоці, готово. Готуйте із задоволенням!