Сирний суп з сушеними грибами

Сирний суп з сушеними грибами – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

За бажанням і для додання ситності, можна додати пшоно або вермішель.

Інгредієнти

Картопля – 4-5 шт.
цибуля – 1 шт.
морква – 1 шт.
гриби сушені білі, можна замінити будь-якими, на Ваш смак – 70-100гр.
сирок плавлений – 2 пачки
Сіль, перець, лавровий лист – за смаком
зелень – для подачі
масло – будь-для пасерування
часник – 3-4 зубчики

Як приготувати Сирний суп з сушеними грибами

Дуже швидко і легко готується. Як альтернатива лісових грибів, можна використовувати і печериці та гливи, що скоротить удвічі часу на готування, т. к. не потрібно попереднього замочування.

Покроковий рецепт

Гриби, у моєму випадку сушені білі, промиваємо і заливаємо холодною водою на 1 годину


Чистимо, ріжемо картоплю і відправляємо в каструлю варитися. Каструлю брала на 3.5-4 літра, води трохи більше половини.

Ріжемо цибулю, моркву і часник тремо на дрібній тертці

Натираємо плавлений сирок

Розігріваємо сковорідку з маслом, я використовую кокосове, можна будь-яке у Вас є і відправляємо морква цибуля і часник пассероваться


Гриби ріжемо й додаємо до овочів в сковорідку. ВАЖЛИВО, якщо замочували сушені гриби, не зливайте воду, вона нам ще знадобиться!

Додаємо через 2-3 хвилини в сковорідку воду від грибів.

Після того, як наша зажарка почала кипіти, висипаємо сир і вимішуємо до розчинення.

В цей час наш картоплю вже полуготов, відправляємо наші овочі зі сковороди в каструлю.
Додаємо спеції за смаком, вимішуємо і доготавливаем на невеликому вогні до готовності картоплі. Це займе хвилин 10.
За бажанням для ситності, як писала вище, додаєте пшоно пару ложок, або вермішель. Я не використовую.

Подаємо на стіл присипавши улюбленої зеленню: кріп, петрушка або цибулю.
Приємного апетиту!