Холодний огірковий суп з сьомгою і пряним маслом

Холодний огірковий суп з сьомгою і пряним маслом – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Холодний огірковий суп з маринованою сьомгою і пряним маслом

Інгредієнти

ріпчасту соковитий цибуля середнього розміру – одна штука
безкісткове філе сьомги – 340 г
жирні вершки – 320 мл
бульби картоплі не дуже великі – дві штуки
свіжі огірки середнього розміру – вісім штук
горіхове масло ароматне – одна ст. ложка
свіжий перець чилі – чверть стручка
м’яке вершкове масло – півтори ст. ложки
дрібна сіль морська – за смаком
незбиране молоко – 210 мл
тонкомолотий перець чорний – за смаком
Інгредієнти для пряного масла
ароматна оливкова олія – 63 мл
свіжий зелений базилік – один невеликий пучок
Інгредієнти для маринаду
морська сіль тонкого помелу – за смаком
біле вино – 370 мл
запашний перець горошком – п’ять штук
оцет винний білий – 65 мл
лавровий лист – одна штука
тростинний цукор – пісок- п’ять ст. ложок

Як приготувати Холодний огірковий суп з сьомгою і пряним маслом

Деякі господині часто скаржаться на те, що цибуля в процесі обсмажування стає жорстким, трохи пригорає і виглядає не дуже привабливо в супах.

Цього не станеться, якщо викласти нарізану цибульку в масло, яке тільки починає прогріватися, в цьому випадку овоч стане майже прозорою, досить м’яким і зовсім не буде відчуватися в рідкому блюді.

Покроковий рецепт

Почистити цибулю і нашаткувати його тоненькими півкільцями, підготувати велику широку каструлю, додати в неї суміш з масла і горіхового масла. Відразу ж насипати в цю ж посуд нашатковану цибулька, при періодичному помішуванні кілька хвилин обсмажувати його, а в цей час можна нарізати скибочками невеликого розміру очищені бульби картоплі. Перекласти нарізану картоплю в каструлю до смаженій луку та продовжити процес смаження ще кілька хвилин, потім додати перчик, влити вершки, перемішати все і злегка прогріти.

Гарненько промити необхідну кількість огірочків, видалити хвостики у них, потім нарізати ці плоди великими шматками і збити блендером, додати в огіркове пюре рубаний перчик чилі, влити молоко і продовжити процес збивання.

Тепер у огірково-молочне пюре потрібно додати обсмажені овочі з вершками, все збивати блендером до утворення гладкої і абсолютно однорідної маси. Відправити каструлю з приготованим супом на деякий час в холодильну камеру.

В цей же час приготувати ароматну пряне масло, а для цього промити листочки базиліка, обшпарити їх окропом, збити блендером. Влити в базиліковим масу оливкову олію і збити компоненти ще раз, залишити ароматну масляну суміш хвилин на вісім під кришкою, потім процідити її.

Залишається лише приготувати маринад для риби: влити в каструлю невеликого розміру винний оцет і біле вино, додати лавровий лист і перець горошком, насипати сіль та цукровий пісок. Перемішати все і довести ароматну суміш до стану кипіння, викласти в киплячий маринад рибне філе, після цього посуд прибрати відразу ж з плити.

Закрити каструлю з сьомгою в маринаді щільніше кришкою і хвилин на тридцять відставити в сторону.

Через півгодини розібрати мариновану рибу на шматки невеликого розміру, підготувати порційні тарілки, в них влити охолоджений пюрированный суп. У кожну порцію покласти кілька шматочків маринованої сьомги, додати пряну масло і подавати холодний суп до столу.