Рис з мясом на сковороді

Ситне блюдо, яке нагадуємо по своїм смаковим якостям плов, тільки готується швидше і найменшими продуктовими витратами.

Інгредієнти

Свинина – 350 гр м’якоть
Масло рослинне – 40 мл
Цибуля – 1 штука
Морква – 1 штука
Рис – 1 склянка
Сіль – за смаком
Приправа – за смаком
Вода – 2 склянки
Свіжа зелень – 0,5 пучка

Як приготувати Рис з м’ясом на сковороді

Пропонуємо вам до обідньої трапези зварити на сковороді рис. Злаковий доповнено подрібненої м’якоттю свинини і овочами: морквою і цибулею. Реалізувати такий рецепт зовсім не важко, а готову страву урізноманітнює перекус в обід або на вечерю. Готується рис зі свининою на сковороді, але можна використовувати для рецепта казан. Крім сковороди підготуйте інший кухонний інвентар: обробну дошку, ножик, лопатку для перемішування, тертку.

Покроковий рецепт

Приступаємо до готування рису з м’ясом на сковороді. На сковороду вливаємо олію. На середньому вогні розігріваємо олію. В цей час підготуємо м’якоть свинини. Нарізаємо м’ясо на шматочки або бруски. М’ясну нарізку переправляємо в розігріте масло на сковороду. Перемішуємо. Підсмажуємо свинину.

Поки м’ясні шматочки підсмажуються, займемося овочами. Промиваємо від забруднень морквину. Очищаємо моркву і ріпчасту цибулю (від лушпиння). Подрібнюємо на тертці моркву, а шаткуємо цибулю просто шматочками.

Перекладаємо подрібнені овочі на сковороду до м’ясних шматочках. Перемішуємо.

Тушкуємо інгредієнти на сковороді 7-10 хвилин.

На сковороду додаємо підготовлений промитий рис (можна длинозернистый або просто круглий).

Приправляємо рис і свинину сіллю за смаком і своїми улюбленими приправами. Це може бути суміш мелених перчиком, наприклад. Чи можна присмачити рис спеціальної спецією для готування блюд з рису. Вливаємо кип’ячену воду так, щоб вона покрила рис на 2 см вище.

Дивіться також:  Козуля тушкована з картоплею

Накриваємо Сковороду кришкою. Варимо рис з м’ясом до повної готовності (20-25 хвилин). Періодично перемішуємо інгредієнти.

В кінці готування рис зі свининою та овочами присипаємо посіченою свіжої зеленню. У конкретному рецепті це кріп і петрушка.

Страва – рис з м’ясом на сковороді готово. Приємної вам трапези!