Сметанний торт Бите скло з печивом

Сметанний торт Бите скло з печивом – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Торт без випічки “Бите скло” з печивом на сметані – відмінна альтернатива морозиво в спекотний літній день!

Інгредієнти

Сметана середньої жирності – 500 грам
Желе – різне тут можна дати волю фантазії і вибрати стільки квітів, скільки душа забажає
Цукровий пісок – 200 грам або за смаком
Печиво – 200 грам краще брати ранковий, можна савоярді
Желатин – 1 упаковка 10 грам
Будь-які фрукти – для прикраси, за бажанням по сезону

Як приготувати Сметанний торт “Бите скло” з печивом

Торт «Бите скло» або дорогоцінні камені – це дуже смачний і простий торт, який готуватися без випічки. Є дуже багато варіантів приготування цього десерту. Таке ласощі буде до душі і дорослим, і дітям, а так як торт подається охолодженим це відмінна альтернатива морозиву і холодних напоїв. У цей торт можна додати не тільки желе, але і абсолютно будь-які фрукти і ягід, по сезону. А варіацій прикраси і подачі цього торта може бути тисяча мільйон, все залежить від фантазії.

Покроковий рецепт

Пакетики желе приготувати згідно до інструкції, яка додається разом з упаковкою. Замішане желе і поставити в холодильник до абсолютного застигання. Краще розбавляти желе трохи меншою кількістю води для збільшення його щільності.

Потім желатин потрібно висипати в залізну каструльку або ємність і налити туди сто мілілітрів води, дати постояти десять хвилин до повного набрякання або на той час, який вказано в інструкції.

Каструльку з желатином поставити на повільний вогонь і нагрівати приблизно до сорока градусів. Желатин не повинен закипіти, але розчиняти треба до повного розчинення. Після цього потрібно дати желатину застигнути.

Печиво дістати з упаковки і перекласти у велику миску. Можна перемолоти печиво в “пил” в блендері, а можна його покришити руками на не особливо великі шматочки (це вже кому як подобається).

Коли желе застигло, з допомогою ложки відокремити його від країв посуду і витягти. Кладемо желе на обробну дошку і ріжемо на кубики приблизно три на три сантиметри. Перемішуємо всі кольори і кладемо в окрему миску.

У великій мисці за допомогою насадки віночка потрібно збити сметану і цукровий пісок або підсолоджувач до повної однорідності маси. Тонкою цівкою поступово додати желатин і знову збити.

Приготувати посуд, у якій буде зібрано торт. Це повинна бути глибока салатниця округлої форми або силіконова, але обов’язково глибока форма. Шматочками округлої форми нарізати фрукти.

Застелити форму харчовою плівкою і викласти. Потім дати волю фантазії і красиво по всій площі викласти фрукти. Зверху пошарово або упереміш викласти желе різних кольорів. Акуратно залити масу зі сметани. Поверх викласти печиво і за допомогою ложки втопити його в рідині. Торт поставити в холодильну камеру до повного стывания, краще на ніч.

Вийняти торт з форми краще з допомогою великої тарілки, приклавши її до дна і перевернути її різким рухом.

Зберігати торт в холодильнику і подавати з компотом або соком.