Листковий шоколадний торт (на сковороді)

Швидкий і смачний рецепт з мінімальними витратами – шоколадний пісочний торт, приготований на сковороді!

Інгредієнти

Згущене молоко – 380 г
Яйце ( на корж) – 1 шт
Борошно ( на коржі) – 3 склянки (200 мл)
Сода харчова – 1/2 чайн. л.
Оцет – 1/4 чайн. л.
Вершки – 300 мл
Шоколад гіркий – 1 плитка
Кондитерська посипання – для прикраси

Як приготувати шоколадний торт Листковий (на сковороді)

Пісочний листковий шоколадний торт ідеально підійде для тих, хто не любить користуватися духовкою і хоче приготувати смачний десерт з найпростіших інгредієнтів. Такий торт буде чудово виглядає на будь-якому святковому столі з чаєм, і безсумнівно порадує ваших гостей!

*Час готування вказано без урахування часу просочення торта

Покроковий рецепт

КРОК №1 : ГОТУЄМО ТІСТО
Яйце змішуємо зі згущеним молоком до однорідної маси. Потім додаємо соду, гашену оцтом. Поступово додаємо по склянці борошна в отриману масу і замішуємо тісто. В результаті воно повинне вийти еластичним .

КРОК № 2 : ГОТУЄМО КОРЖІ
На стіл , злегка присипану борошном, викладаємо наше тісто розгортаємо в ковбаску і ділимо на 8 частин. Кожну частину розгортаємо в млинець за розміром кришки від сковорідки. Потім смажимо кожен млинець по хвилині з кожної сторони на риплячого олією сковорідці .

КРОК № 3 : ГОТУЄМО ЗАВАРНИЙ КРЕМ
Поки коржі остигають приступаємо до готування шоколадного крему, точніше назву це глазур. Вершки наливаємо у чашу. Розламуємо шоколад на шматочки. Розтоплюємо його в мікрохвильовці. Суміш не повинна кипіти! Краще не до гріти, ніж перегріти! Перемішуємо до однорідної шоколадної консистенції.

КРОК №4 : ЗБИРАЄМО ТОРТ
Коли глазур захолоне, рясно змащуємо їм остиглі коржі. Зверху поливаємо торт шоколадною глазур’ю і поки вона не застигла, посипаємо кондитерської присипкою. Ставимо торт на 1,5 – 2 години на просочення в холодне місце. Через 2 години шоколадний торт без випічки готовий! Всім приємного апетиту!

Дивіться також:  Шоколадна ковбаска