Ніжний торт Сметанник

Ніжний торт Сметанник – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Ласий тортик з ніжним сметанним кремом. Він завжди виходить м’яким і смачним навіть у початківця кухаря.

Інгредієнти

Для коржа:
Яйця – 2 штуки
Цукор – півтори склянки
Сода – 1 чайна ложка (треба гасити оцтом)
Кефір – половина літра
Какао – 2 столові ложки
Борошно – 1 склянка або більше, залежно від сорту борошна
Для крему:
Сметана – половина літра
Цукор – півтори склянки

Як приготувати Ніжний торт “Сметанник”

Ласий тортик з ніжним сметанним кремом. Він завжди виходить м’яким і смачним навіть у початківця кухаря.

Покроковий рецепт

Приготування коржі для торта. У мисці міксером збити яйця з цукром, потім влити кефір, всипати какао і соду. Збиваємо і потроху додаємо борошно, не перестаючи заважати. Доводимо тісто до однорідності, воно має вийти густим і в’язким.

Виливаємо тісто у форму для пирогів, змащену рослинним маслом. Далі ставимо тісто в духовку, розігріту до 180-200 градусів.

Випікаємо пиріг, стежимо за готовністю, перевіряючи шкір сірником або дерев’яною шпажкою.

Приготування крему для торта.
Збиваємо міксером сметану з цукром до такої міри , щоб цукор розчинився.

Готовий пиріг треба розрізати на маленькі кубики, потім кожен шматочок треба вмочити в крем. Шматочки акуратно складаємо гіркою на якесь плоске блюдо. Залишки крему виливаємо зверху на гірку. Також верхівку торта можна посипати тертим шоколадом, ягодами або кондитерської посипкою. Приємного апетиту!