Шоколадний пиріг з кокосовою стружкою на молоці

Ніжний шоколадний пиріг із заварним кремом на основі чорного шоколаду

Інгредієнти

Какао-порошок – 2 ст. л.
Молоко – 250 мл
Яйця – 2 шт.
Борошно – 300 г
Масло вершкове – 80 г
Цукор – 100 г
Масло рослинне – 60 мл
Сода – 1 ч. л.
Сіль – 1 ч. л.
Оцет яблучний – 2 ст . л.
Кокосова стружка – 1 упаковка
Шоколад – 100 г
Цукор – 100 г
Молоко – 500 мл
Яйця – 4 шт.
Борошно – 2 ст . л.

Як приготувати Шоколадний пиріг з кокосовою стружкою на молоці

Напевно немає жодної людини в світі, хто б не любив шоколад. І всі ми, звичайно, любимо приймати гостей, які теж люблять шоколад. Але буває, що гості нагрянуть раптово і часу приготувати щось грандіозне немає. На такий випадок пропоную легкий і швидкий шоколадний пиріг-торт – чудовий і дуже смачний десерт до чаювання.

Покроковий рецепт


1. Борошно просіяти, змішати з какао, цукром, сіллю і содою.

2. В борошняну суміш додати яйця, розм’якшене вершкове масло, рослинна олія і яблучний оцет. Все добре перемішати міксером на великій швидкості.

3. Застелити форму для випічки пергаментним папером, змастити рослинним маслом і поставити в попередньо розігріту до 160 градусів духовку на 60 -80 хвилин.


4. Поки печеться торт – готуємо заварний крем. Шоколад розтопити з молоком і цукром.


5. Зняти з вогню. У глибокій мисці змішати яйця, борошно 2 столові ложки молока. Добре збити. Додати яєчну суміш у молоко з шоколадом. Знову поставити на вогонь і варити крем до загустіння.


6. Дістати корж з форми, розрізати на дві частини. Змастити заварним кремом між коржами і полити зверху. Посипати кокосовою стружкою.

Дивіться також:  Яблучна шарлотка

7. Пиріг готовий, можна пригощати гостей!