Яблучна шарлотка на ряжанці

Яблучна шарлотка на ряжанці – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Смачний яблучний пиріг – шарлотка – доведеться до будь-якого столу, в тому числі – святковому. У нашому рецепті для замісу тесту ми використовували такий молочний продукт як ряжанка.

Інгредієнти

Ряжанка – 1 стакан
Цукор – 1 склянка
Яйце – 3 шт.
Борошно – 2 склянки
Розпушувач – 2 ч. ложки
Яблуко – 2 шт.
Кориця – 2 щіпки
Масло вершкове – 15 гр

Як приготувати Яблучна шарлотка на ряжанці

Для приготування яблучної шарлотки потрібні звичайні інгредієнти, серед яких борошно, курячі яйця, цукровий пісок. Замісимо тісто, використовуючи ряжанку. На виході шарлотка вийде ніжною на смак, з часточками яблук, присипаних пряної корицею.

Покроковий рецепт

Підбираємо для замісу тіста відповідну плашку-миску, в яку вливаємо належну кількість ряжанки. Відразу розколюємо в молочний продукт курячі яйця в зазначеній кількості, засипаємо цукровий пісок.

Озброюємо віночком, щоб інгредієнти, що знаходять в мисці, збити.

У масу, що вийшла у нас, підсипаємо попередньо просіяне борошно разом з розпушувачем для тесту.

Продовжуємо вимішувати інгредієнти до отримання однорідного тіста.

Яблучка вашого улюбленого сорту (можна брати будь-які) після промивання і обсушування нарізаємо невеликими шматочками.

Форму, призначену для випічки кондитерських виробів, промасливаем. Викладаємо одним шаром яблучну нарізку, яку зверху посипаємо за смаком меленою корицею.

Яблучний шар рівномірно покриваємо тестом.

Налаштувавши духовий шафа на 180 градусів, відправляємо туди запікатися шарлотку на 30 хвилин.

Приємного вам чаювання!