Грушевий тарт з безе

Грушевий тарт з безе – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Груша дуже ніжний, ароматний фрукт, при запіканні вона розкривається зовсім по-іншому, аромат фрукта посилюється, а соковита начинка у поєднанні з хрустким тестом нікого не залишить байдужим.

Інгредієнти

вершкове масло 82.5% – 100 г
цукровий пісок – 200 г
груші – 500 г
курячі яйця – 2 шт
борошно – 250 г
пекарський порошок – 10 г

Як приготувати Грушевий тарт з безе

Смачний, ароматний пиріг! Хрусткі тісто, багато фруктової начинки і все це під шаром домашнього безе! Зупинитися просто неможливо! Тісто можна ароматизувати корицею, кардамоном або цитрусової цедрою, а в начинку додати ягідку, наприклад, журавлину або смородину. Такий пиріг сміливо можна подавати з чашкою какао, кави або ароматного чорного чаю, а як доповнення до десерту рекомендується використовувати кулька гарного ванільного морозива. Основу для тарта можна зробити шоколадною, замінивши 10 грамів борошна на якісний какао-порошок, краще всього алкалізований, він більш яскравий по аромату і смаку, ніж звичайний.

Покроковий рецепт

Тверді груші миємо, ріжемо тонкими скибочками, видаливши насінну коробочку.

Яйця ділимо на білки і жовтки, білки відправляємо в холодильник.

М’яке вершкове масло розтираємо з половиною цукрового піску, до повного зникнення цукрових кристалів.

До масляного крему вводимо 2 жовтки, добре розмішуємо.

Пшеничне борошно пропускаємо через сито разом з пекарським порошком.

Всипаємо сипку суміш до масляної основі. Розмішуємо, щоб вийшло однорідне тісто без грудочок.

Основу для тарта руками розподіляємо по формі, щоб вийшов тонкий пісочний коржик.

На пісочний коржик викладаємо грушеві часточки.

Відправляємо тарт в прогріту духовку приблизно хвилин на 15-20, щоб основа схопилася, а груші трохи запеклися.

Охолоджені яєчні білки збиваємо міксером, поступово підсипаючи залишилися білий цукровий пісок, до пишної, чистою, гладкою, блискучою і стійкої маси, яка добре тримається на віночках.

Виймаємо пісочний тарт з духовки і з допомогою кондитерського мішка або корнета сіточкою наносимо шар з яєчних білків.

Відправляємо десерт в духовку приблизно на 15-20 хвилин, шар безе повинен крапельку зазолотиться.

Десерт виймаємо і акуратно розрізаємо на порційні шматочки. Подаємо, прикрасивши гілочкою пахучої м’яти або меліси.