Заливний яєчно-цибулевий пиріг

Дуже смачне домашнє блюдо, яке можна приготувати з продуктів першої необхідності, завжди є в холодильнику.

Інгредієнти

готове листкове тісто – 300 грам
курячі яйця – 4 штуки
ріпчаста цибуля – 4-8 головок
сир – 150 грам сир твердих сортів
молоко – 50 мл
борошно – 2 столові ложки
сіль – щіпка
рослинна олія – 2 столові ложки для змазування форми і обсмажування цибулі

Як приготувати Заливний яєчно-цибулевий пиріг

Більшість людей звикли до того, що випічка солодка, але цей пиріг відноситься до несолодкої випічки. Він смачний, ароматний і обов’язково сподобається всім членам сім’ї.

Покроковий рецепт


Ріпчасту цибулю очистити від лушпиння, сполоснути під краном. Нарізати півкільцями. Розігріти сковороду, влити рослинне масло і обсмажити цибулю до легкого золотисто-коричневого відтінку. Взяти плоску тарілку і застелити її паперовою серветкою. Викласти на неї цибулю і дати стекти надлишків олії.

Круглу форму для запікання застелити кондитерської папером. Змастити її олією. Розкачати тісто розміром з діаметр форми для запікання. Укладе акуратно тісто у форму таким чином, щоб висота бортиків вийшла не менше двох з половиною сантиметрів. Викласти зверху на тісто обсмажені на сковороді цибулю. Рівномірно розподілити його по тесту.

Вимити яйця. Розбити їх у глибоку тарілку і збити віночком. Додати сіль і борошно. Ще раз добре збити, щоб були відсутні грудочки.

Отриманою сумішшю залити тісто з цибулею і поставити тісто в заздалегідь розігріту духовку до 180 градусів на 40 хвилин.


Натерти на крупній тертці сир. Через 40 хвилин дістати пиріг, засипати сиром і знову поставити в духовку на 15 хвилин.

Дістати пиріг з духовки, дати охолонути і подавати до столу. Приємного апетиту.

Дивіться також:  Грибний кіш