Відкритий пиріг з сиром

Відкритий пиріг з сиром – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Приготування сирного пирога у вас займе не багато часу, найголовніше, вам знадобиться – гарний настрій і духова шафа! Приємного апетиту)

Інгредієнти

Борошно – 150г
Сир – 300г
Масло вершкове – 150г
Цукор – 50г
Цукор для начинки – 3ст.л,якщо любите солодше -додайте більше
Ванілін – 10г
Розпушувач – 5г
Сіль – 1щеп.
Яйце – 1шт

Як приготувати Відкритий пиріг з сиром

Хочете порадувати своїх домочадців солодким і корисним Творожником? Тоді ця страва ідеально підійде для сімейного чаювання

Покроковий рецепт

Готуємо інгредієнти: борошно просіваємо додаємо сюди ж сіль,цукор і розпушувач; масло ріжемо кубиками і залишаємо при кімнатній температурі на 30 хвилин; у сир додаємо ванілін, яйце, цукор

Тісто. З’єднуємо нашу суху суміш з маслом, ретельно розминаємо руками, накриваємо плівкою і в холодильник на 1 годину

Вимішуємо тісто, робимо з нього колобок. Якщо раптом тісто не ліпиться, не біда, просто додайте в нього ще вершкового масла і все вийде

Беремо форму для випічки змащуємо маслом (будь-яким) я брала соняшникова . Ділимо тісто на 2 частини, беремо одну з них викладаємо рівномірно, закриваючи дно форми і робимо невеликі бортики

Викладаємо сирну начинку рівномірно

Решту тіста трьом на тертці і рівномірно висипаємо на пиріг. Після чого відправляємо його в духовку на 20-25 хвилин, періодично перевіряйте готовність пирога і…

Приємного апетиту!