Розтягаї з фаршем (відкриті пиріжки)

Розтягаї роблять з м’ясною начинкою, але так само це можуть бути і гриби, і риба.

Інгредієнти

борошно – 0,5 кг
маргарин – 50 г
яйце – 1 шт.
цукор – 3 ложки
дріжджі – 20 г
води (молока) – склянка
сіль – трохи
фарш м’ясний – 600 г можна рибного або грибного

Як приготувати Пиріжки з фаршем (відкриті пиріжки)

З дріжджового тіста готують пироги (відкриті і закриті), ватрушки, кулеб’яки і багато іншого. Дуже популярні розтягаї – пироги різних розмірів, з відкритою серединкою, защипанными краями, довгастої форми. Начинкою для них може служити риба (перемелена або шматком).

Покроковий рецепт

У посуд вливають підігріту воду, розведені дріжджі, яйце, сіль, цукор. Додають просіяне борошно, гарненько перемішують. Перед закінченням вимішування додають розтоплений маргарин.

Правильне тісто однорідне, легко відстає від рук і посуду. Його обсипають борошном, накривають серветкою й залишають в теплі приблизно на 3 години. Періодично тісто потрібно обминати.

Тісто розділяють на порції — кульки.

Кожен з них розкочують в пласт і на середину кладуть фарш. Краї защипываются так, щоб вийшов човник (посередині залишалося отвір).

Заготовки викладають на лист і залишають на 20-30 хвилин в теплі для відстань. Після їх змащують яйцем і випікають до готовності.

Подають пиріжки гарячими на закуску, як самостійне друге блюдо або як доповнення до перших страв (бульйону, солянки).

Дивіться також:  Сирна галета з полуницею