Ніжний гарбузово-банановий тарт

Ніжний гарбузово-банановий тарт – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Незважаючи на тривалий процес, результат прекрасний і ніжний гарбузово-банановий тарт, який тане в роті, вартий Ваших зусиль!
Поїхали?!)

Інгредієнти

Борошно – 280 грам
Цукор – 300 грам
Банани – 2 середніх
Гарбуз – 300 грам
Молоко/вершки – 500 мл 3,2 % молоко / вершки 30%
Яйця – 3 шт.
Маргарин – 125 грам
Ванілін – 1 уп.

Як приготувати Ніжний гарбузово-банановий тарт

Цей ніжний тарт ми спробували в гостях у друзів, і я вирішила, трохи скоректировав рецепт, теж приготувати таку ж вкуснотищу!

Скажу скажу, що поєднання інгредієнтів, а саме молоко, вершки, гарбуз і банан – для мене трохи не логічно, але це був експеримент, і він вдався!

Покроковий рецепт



Просіваємо борошно, додаємо цукор і перемішуємо.


Рубаємо маргарин на частини (повинен бути кімнатної температури) і додаємо до сипучим.


Сюди ж додаємо яйце і вимішуємо тісто до однорідної маси. Тісто накриваємо харчовою плівкою і ставимо на півгодини в холодильник.


Виймаємо, розкачуємо корж і акуратно перекладаємо в попередньо змащену форму, рівняємо боки, протикаємо виделкою і в морозилку на 15 хвилин.



Виймаємо з морозилки, укладаємо зверху пергамент (в ідеалі силіконізований) і кладемо під прес (у мене кг гречки) і на 10 хвилин у духовку, щоб тісто не взбугрилось.



Після знімаємо прес і випікаємо в розігрітій духовці ще 12 хвилин, виймаємо і ставимо охолоджуватися. А в цей час ріжемо кубиками гарбуз і банан.



Складаємо в сотейник фрукти, цукор, ванільний цукор і заливаємо молоком (у мене домашнє молоко з ложкою домашніх вершків), ставимо на маленький вогонь і варимо до готовності.



Остуджуємо (винесла на балкон), пюрируем заглибним блендером і в остиглу масу додаємо попередньо збиті яйця.



Виливаємо суміш у корж, розподіляємо начинку рівно і в розігріту духовку на 40 хвилин.
Я орієнтуюся не тільки з коричневим краях коржа, а і по тріщинок зверху.
Бон апетит!