Рибна кулебяка з шпинатом і рисом

Пиріг з тіста філо – приголомшливо смачна випічка. Рибний пиріг зі шпинатом виходить неймовірно ситним. Такі пироги будуть доречні як в будні, так і у свята!

Інгредієнти

філе лосося – 0,5 кг очищеного від шкіри
шпинат – 0,5 кг
рису «Різотто» – 200 г
яйця – 2 шт.
лимон – 2 шт. для приготування і прикраси
тісто «філо» – 10 аркушів
кріп – невеликий пучок
мускатний горіх – щіпка
рослинне масло – для змазування
Соус:
мед – 1 чайна ложка
йогурт – 200 г
кріп – пучок

Як приготувати Рибне кулеб’яка з шпинатом і рисом

Кулеб’яка вважається закритим пирогом і істинно російським блюдом. Рибна кулеб’яка чудово підходить для святкових випадків. Особлива родзинка, це не просте дріжджове тісто, а тонке, як папір, бездріжджове тісто під назвою Філо.

Покроковий рецепт

Етапи приготування кулеб’яки з лососем:
Варимо яйця круто. Очищаємо і нарізаємо великими шматочками.
Ретельно промиваємо шпинат і ошпарюємо його окропом, для того, щоб листя трохи привяли. Воду зливаємо, рубаємо шпинат і додаємо спеції.
Даємо листю охолонути.

Вимитий і просушений лосось відправляємо в ємність, яка підходить для мікрохвильової печі. Філе лосося полити соком одного лимона і додати приправи. Накриваємо ємність харчовою плівкою і зубочисткою робимо отвори. Ставимо в мікрохвильову піч на 5 хвилин. Якщо немає мікрохвильовки, лосось можна покласти в каструльку з попередньо нагрітим невеликою кількістю води. Варимо близько п’яти хвилин під закритою кришкою. Вийняти рибу з ємності і остудити.

Різотто засипати в каструлю, додати воду, перемішати і присолити. Закип’ятити, після звести вогонь до мінімуму і довести до готовності. Рис позбавити від рідини і остудити. До остившему рісу додати цедру одного лимона, нарізаний кріп. Посолити, поперчити і перемішати.

Дивіться також:  Яблучний торт

Духову піч розігріваємо до 220 градусів. У форму для запікання викладаємо листи тесту шарами. Ємність для випікання попередньо обробити олією. Кожен аркуш філо змащуємо рослинним маслом. Укладаємо по такій системі: два філо уздовж, наступні два кладемо поперек перших укладених.

Начинку викладаємо посередині покладених аркушів тесту, не доходячи так країв 3 див. Шари начинки: половинка різотто, потім половинка шпинату, риба (вона повинна щільно покрити шпинат), яйця, залишився шпинат і рис. Верх закриваємо рештою чотирма листами філо змащеними олією.

Тісто загорнути так, щоб начинка була повністю закрита. Поверх тіста викладаємо нарізаний часточками лимон. Запікаємо до півгодини. Тісто повинне вийти хрустким з золотистою скоринкою.

Соус для кулеб’яки готуємо так: змішати нарізану кріп з іншими інгредієнтами і посолити, поперчити. Рибний пиріг зі шпинатом і рисом нарізати на порції і подавати з соусом.