Пиріг Зебра на домашньому йогурті

Пиріг Зебра на домашньому йогурті – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Пиріг “Зебра” – яскравий, красивий, він приносить в дім радість і аромат 🙂

Інгредієнти

Борошно – 1,5 склянки
Яйця – 2 шт.
Домашній йогурт – 250 мл Можна замінити магазинним або кефіром
Ванільний цукор – 1 уп.
Розпушувач – 1 ст. ложка
Цукор – 180 грам Можна корегувати залежно від бажаної солодкості
Какао – 3 ст. ложки

Як приготувати Пиріг “Зебра” на домашньому йогурті

Пиріг “Зебра” – один з улюблених тортів нашого синочка: дитина сам робить візерунок, укладає у форму тісто і розкладає вже готовий пиріг по тарілках. Готується дуже швидко, з тих продуктів, що є в холодильнику. Йогурт можна замінити магазинним або кефіром.
“Зебра” виходить неймовірно ніжною і дуже смачною.

Покроковий рецепт



У ємність розбиваємо яйця, додаємо цукор і ванільний цукор, перемішуємо і збиваємо міксером 7-10 хвилин до пишної піни. Додаємо 250 мл домашнього йогурту порційно і знову збиваємо. На все про все у нас йде 11 хвилин, стежимо, щоб збита маса залишалася пишною.



Закінчили збивати, просіваємо борошно і поступово додаємо в нашу пишну масу, перемішуємо і ділимо тісто навпіл. В одну з частин додаємо какао і розпушувач, в решту теж розпушувач, перемішуємо.
Тісто виходить як густа сметана.

Змащуємо форму рослинним маслом (якщо силіконова – не треба, у мене сьогодні металева) і по черзі викладаємо столовою ложкою тісто, чергуючи шоколадне і біле.
Беремо зубочистку і робимо візерунок (цим у нас займається синуля).
Щоб вийшло повітря: стукаємо 3 рази формою по столу і прокручуємо за годинниковою стрілкою 3 рази.
Відправляємо в розігріту духовку до 190 градусів на 35 хвилин.

Виймаємо, прикрашаємо за бажанням, можна навіть просочити соком апельсина, і уплітаємо ту!

Бон апетит!