Рулет-рогалик з грушевої начинкою

Випічка на кефірі, готується досить швидко і просто!

Інгредієнти

Пшеничне борошно – 500 гр.
Кефір 1% – 250 мл
Курячі яйця – 2 шт.
Цукор – 6 ст. л.
Швидкорозчинні дріжджі – 1 ч. л.
Вершкове масло – 80 гр.
Сіль – щіпка
Груші – 10 шт.

Як приготувати Рулет-рогалик з грушевої начинкою

Рулет-рогалик просте блюдо для любителів випічки. Виходить дуже смачним і незабутнім!

Покроковий рецепт

Кефір підігріти в мікрохвильовій печі до кімнатної температури, або просто заздалегідь дістати з холодильника. Додати 3 столові ложки цукру і швидкорозчинні дріжджі, ретельно перемішати.

У глибоку миску розбити яйця, збити їх з 50 грамами вершкового масла.

Вилити до яєць та олії кефір з цукром і дріжджами, добре все перемішати.


Поступово просіяти борошно в суміш, додати сіль, замісити тісто руками і вимішувати його 5-6 хвилин. Накрити тісто рушником і прибрати в тепле місце на 1 годину для того, щоб воно піднялося.

Поки тісто піднімається підготувати начинку. Грушу можна взяти будь-якого сорту, але бажано не дуже жорстку. Помити її, почистити від шкірки і кісточок, порізати невеликими кубиками.


У розігріту сковороду висипати решту 3 столові ложки цукру, розчинити його і довести до карамельного кольору.


Додати до цукру груші, 30 грам вершкового масла, ретельно перемішати, і на невеликому вогні томити до тих пір, поки груші не стануть насиченого золотистого кольору. Після готову начинку остудити.


Після закінчення години, поки остигає начинка, розім’яти тісто, розділити на дві рівних частини і розкачати. Їх форма повинна бути бажано круглої, наскільки це можливо.


Начинку так само поділити на рівні частини і викласти на тісто. Після згорнути тісто так, щоб вийшов рулет у формі рогалика. Застелити деко пергаментним папером і викласти туди рулети-рогалики. Накрити рушником і залишити на 30 хвилин.

Дивіться також:  Кекс Антикризовий

Поставити в духовку розігріватися при 180 градусах. У цей час добре збити яйце і змастити ним рулети-рогалики. Після цього надіслати їх у духовку на 30 хвилин.

Дістаємо випічку з духовки, за бажанням можна змастити її вершковим маслом. Поставити остигати, бажано подалі від домашніх, інакше вона просто не встигне охолонути.