Рогалики з повидлом

Для приготування цієї страви не знадобляться рідкісні інгредієнти тісто готується за лічені секунди, а результат просто приголомшливий!

Інгредієнти

Борошно пшеничне – 350 г
Масло вершкове – 60 г
Яйце – 1 шт
Молоко – 125 мл
Розпушувач тіста – 1 ч. ложка
Джем – 150 г

Як приготувати Рогалики з повидлом

Рогалики з повидлом−це страва з дитинства, знайоме кожному з нас. Смак солодкого тіста, домашній джем…це блюдо вразить не тільки завзятого ласуна, але й істинного цінителя випічки.

Покроковий рецепт


1. Молоко виллємо в сотейник і поставимо на маленький вогонь. У тепле молоко додаємо вершкове масло і, не доводячи його до кипіння, чекаємо повного розчинення.


2. Відокремлюємо жовток від білка. Яєчний жовток відправляємо в масляно-молочну суміш і перемішуємо отриману рідину віночком.

3. Розпушувач змішуємо з пшеничного борошном, пропускаємо через сито.


4. Просіяне борошно додаємо до основної маси, замішуємо круте тісто.

5. Добре вымесив тісто, обволікає його в харчову плівку і кладемо в холодильник на 30 хвилин.

6. Дістаємо наше тісто, ділимо його на три рівні частини. Починаємо розгортати першу частину, чим тонше ви раскатаете тісто, тим краще вийдуть рогалики.

7. Отриманий пласт ділимо на невеликі квадратики, приблизно 5х5 см−це основа для наших печеньок.

8. У центр кожного квадратики тіста кладемо по чайній ложці джему. Формуємо печеньки, завертаючи кожен вирізку рулетиком.

9. Підготовлені рогалики викладаємо на деко, застелене пергаментом (якщо немає пергаменту, можна просто змастити маслом). Ставимо в заздалегідь розігріту до 180 градусів духовку, випікаємо приблизно 15-20 хвилин.

10. Розливайте чай і кличте всіх до столу, на чаювання зі смачним ласощами!

Дивіться також:  Сирно-яблучні міні-рогалики