Печінкові котлети з курячої печінки

Котлетки можна смажити, так і готувати в пароварці. Другий варіант відмінно підійде діткам і прихильників правильного харчування.

Інгредієнти

Печінка куряча – 500 гр не морожена
Цибуля (великий) – 1 шт
Морква (середня) – 1 шт
Яйце – 1 шт
Сметана – 2 ст. ложки
Сало – 100 гр
Борошно – 3 ст. ложки
Сода – 0,5 ч. л
Сіль – 1 ч. л
Цукор – 0,5 ст. ложки
Перець чорний мелений – за смаком

Як приготувати Печінкові котлети з курячої печінки

Коли набридає м’ясо, хочеться чогось легкого і в міру ситного. Печінкові котлетки – це поєднання ніжності і ситості в одній страві. Куряча печінка не гірчить і надає неповторний, вишуканий смак, а соковитий цибуля і морква додає пишноти і солодощі.

Покроковий рецепт

До вибору основного інгредієнта поставтеся уважно. Краще вибирати свіжу, не заморожену печінку. За кольором темно-червону, не сильно яскраву, без зайвого запаху і білої слизу.

Готуємо продукти. Чистимо цибулю, моркву, миємо під проточною водою печінку і сало.


Все пропускаємо через м’ясорубку. Додаємо яйце, сметану, борошно, цукор, сіль, перець і соду. Гарненько масу перемішуємо ложкою.


Ставимо на вогонь сковорідку, додаємо олію. Коли сковорідка розігріється, викладаємо по одній столовій ложці на котлету печінкової маси і смажимо на середньому вогні приблизно 1 хвилини з кожного боку. Головне не пересмажити і стежити, щоб серединка котлети не була червоною.

Для вбирання зайвого жиру викладаємо котлети на тарілку з серветкою. Даємо охолонути і приступаємо їсти. Задоволення гарантовано! Приємного апетиту!

Дивіться також:  Вівсяно-картопляні котлети