Рубані котлети з тріски з цибулею і часником

Рубані котлети з тріски з цибулею і часником – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Для приготування цих рубаних котлет бажано використовувати білу морську рибу, наприклад, тріску або палтус.

Інгредієнти

філе безкісткове тріски – 500 гр або іншої білої риби
шматки свіжого білого хліба – три штуки
невелика черства булка – одна штука
очищені великі часточки часнику – дві штуки
зелена цибуля – кілька пір’я
приправа кавказька хмелі-сунелі – чверть ч. ложки
морська тонкомолота сіль – за смаком
мелений чорний перець – за смаком
велике яйце куряче сире – одна штука
кукурудзяне борошно – дві ст. ложки
ароматне масло кунжутне або оливкова олія – чотири столові ложки

Як приготувати Рубані котлети з тріски з цибулею і часником

Для приготування цих рубаних котлет бажано використовувати білу морську рибу, наприклад, тріску або палтус.

Покроковий рецепт

Зрізати акуратно скоринки з усіх шматків свіжого хліба, перекласти в миску, туди ж відправити і нарізану булку, потім подрібнити все блендером.

Промити філе білої риби, нарізати його дрібними шматочками. Що стосується часникових зубчиків, то їх необхідно попередньо почистити, потім роздавати кухонним ножем і подрібнити.

Зелена цибуля гарненько промити, порубати як можна дрібніше, пересипати у посуд з рибними шматочками. Туди ж додати часник і половину хлібних крихт.

Насипати в цю ж посуд за смаком сіль, додати приправу, мелений перець і яйце, добре перемішати все зволоженими руками. Додати пару столових ложок кукурудзяного борошна, ще раз все перемішати.

Як тільки рибна маса стане абсолютно однорідною з іншими інгредієнтами, сформувати з неї кілька котлет, обваляти їх в хлібних крихтах.

В підготовленої сковороді прогріти достатню кількість масла, обсмажити в ньому з усіх боків рибні котлети. Подавати котлети з тріски в гарячому вигляді з білим соусом і часточкою лайма. Приємного апетиту!