Картопляні котлети з сирною начинкою (деруни)

Картопляні котлети з сирною начинкою (деруни) – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Багато господині люблять готувати оладки з подрібненої сирої картоплі. Ще їх можна назвати картопляні котлетки або деруни. Ми пропонуємо урізноманітнити їх сиром. Подробиці в рецепті.

Інгредієнти

Картопля – 5 шт.
Яйце – 1 шт.
Борошно – 3 ст. л.
Сіль – за смаком
Спеції – за смаком
Сир – 50 гр твердий
Масло рослинне – 50 мл

Як приготувати Картопляні котлети з сирною начинкою (деруни)

Для приготування картопляних котлет (оладок, дерунів) нам потрібні середні за розміром бульби, сире яйце, трохи сиру. Сир рекомендується використовувати твердий. Сир «захований» всередині картопляних котлеток. А як приготувати котлети з картоплі – розповіли в нашому покроковому кулінарному описі.

Покроковий рецепт

У першу чергу займемося картопляними бульбами. Обираем незіпсовані плоди картоплі, промиваємо їх, очищаємо зручним способом. Скориставшись теркою, очищені бульби подрібнюємо. Отриману картопляну масу слід віджати і перекласти в миску.

Розбиваємо в миску до подрібненого картоплі одне куряче яйце.

Підсипаємо заявлена кількість пшеничного борошна. Інгредієнти в миску, солимо, перчимо за смаком.

Тепер вміст миски слід гарненько перемішати. Основа для картопляних котлет (оладок) готова.

Сир для котлет (драніков) нарізаємо у формі тонких брусків. Приступаємо до формування котлет. Нам буде потрібно велика столова ложка. На неї поміщаємо трохи картопляної маси. Зверху маємо сирний брусок.

Покриваємо сир картопляною масою. Якщо ви любите більш рівні, круглі котлетки, можна сформувати її руками.

Сформовану картопляну котлету перекладаємо для смаження в розігріте рослинне масло на сковороду. Смажимо, перевертаючи з одного боку на іншу, до готовності і рум’янцю.

Картопляні котлети (деруни) з сирною начинкою готові. Подаємо деруни до столу! Угощаемся на здоров’я!