Мясо з овочами на сковороді

Пропонуємо вам приготувати смачне і ситне м’ясне блюдо, яке цілком можна запропонувати до обідньої трапези. Основний інгредієнт пропонованого страви – це м’якоть свинини. Цей м’ясний інгредієнт чудово поєднується з овочами. Це властивість використано у даному рецепті.

Інгредієнти

Свинина – 500 г м’якоть
Масло рослинне – 30 мл
Морква – 1 штука
Цибуля – 1 штука
Борошно – 1 ст. ложка
Соус томатний – 1 ст. ложка
Вода – 1 стакан
Кріп – 3 гілочки
Цибуля зелена – за смаком
Сіль – за смаком
Перець мелений – за смаком

Як приготувати М’ясо з овочами на сковороді

Як вже було заявлено в описі, в рецепті використана м’якоть свинини. Цей інгредієнт доповнено такими овочами як морква і цибуля. Готується свинина з овочами на сковороді. Щоб м’ясо вийшло на виході соковитим, ми пропонуємо урізноманітнити інгредієнти підливою. Для смачної підливи потрібні самі звичайні продукти: борошно, томатний соус і кип’ячена вода. Крім того, у готову м’ясну страву з овочами ми ввели подрібнену зелень.

Подробиці приготування на сковороді свинини з овочами описані в запропонованому рецепті. Для реалізації рецепта крім сковороди потрібно взяти обробну дошку, ножик і лопатку для перемішування інгредієнтів.

Покроковий рецепт

Отже, беремо відповідний шматок м’якоті свинини. Промиваємо м’ясо під холодною проточною водою, а потім обсушуємо, скориставшись паперовим рушником. Реалізуємо свинину на обробну дошку. Гострим ножем нарізаємо м’ясо на шматочки. Форму вибирайте на свій розсуд: можна кубиками або брусочками.

На сковороду вливаємо запропоноване кількість рослинного масла. На помірному вогні підігріваємо олію, а коли воно достатньо прогріється, перекладаємо на сковороду м’ясну нарізку з свинини. Перемішуємо м’ясні шматочки лопаткою.

Поки м’ясні шматочки підсмажуються на сковороді, займемося очищенням овочів. Очищаємо для страви моркву і цибулю. Можна для очищення використовувати спеціальну овочерізку.

Дивіться також:  Мясний рулет з фаршу з брюссельської капустою і морквою

Переходимо до подрібнення овочів для свинини. Очищений ріпчасту цибулю на обробній дошці дрібно рубаємо ножем. А моркву нарізаємо у формі соломки або маленьких шматочків. Для рецепту морквину також можна і натерти.

М’ясо на сковороді вже покрилося злегка скоринкою. Перекладаємо до нього овочеву нарізку. Інгредієнти перемішуємо. Тушкуємо свинину з овочами 10-15 хвилин, періодично перемішуючи її лопаткою.

Щоб приготувати підливку, до інгредієнтів на сковороду спочатку додаємо борошно. Використовується звична і популярна пшеничне борошно.

Услід за борошном до інгредієнтів на сковороду переправляємо томатний соус. Приправляємо на цьому кулінарному етапі інгредієнти спеціями: беремо сіль і чорний мелений перець.

Інгредієнти на сковороді тепер потрібно залити водою. Зверніть увагу, що воду для поливки беремо кип’ячену. Вода повинна повністю покрити інгредієнти на сковороді. Як тільки ви увіллєте кип’ячену воду, відразу добре перемішайте інгредієнти.

Під кришкою готуємо свинину з овочами в підливці близько 20 хвилин.

Промиваємо під проточною водою свіжу зелень. У нашому рецепті використаний зелений лук і кріп. Зелень дрібно рубаємо на обробній дошці і перекладаємо до свинини з овочами. Соковита свинина з овочами на сковороді готова! М’ясне блюдо можна давати практично з будь-яким гарніром. Конкретно в даному рецепті використані макаронні вироби. До такої свинини з овочами також можна запропонувати картоплю або кашу. Приємного вам апетиту!