Мясне заливне з курячого філе

М’ясне заливне – святкове блюдо, яке завжди з’їдається першим. Крім того, що це страва смачна, вона ще може стати справжньою прикрасою столу, якщо приділити заливного трохи більше часу.

Інгредієнти

Куряче філе – 2 шт.
Морква – 1 шт.
Цибуля – 1 шт.
корінь петрушки, пастернак, селера. – по смаку.
сіль – за смаком.
перець запашний – 5 шт.
лавровий лист – 2-3 шт.
вода – 1-1,5 літ.

Як приготувати М’ясне заливне з курячого філе

Різновидів цієї страви безліч, кожен раз м’ясне заливне може виглядати по-різному.

Покроковий рецепт

Для приготування м’ясного холодцю можна використовувати: яловичу, свинячу, телячу вирізку.
Філе куряче, індички, качки. Язик яловичий, свинячий. І ще безліч варіантів. Сьогодні приготуємо холодець з філе курки.
Всі продукти чистимо, миємо готуємо для приготування бульйону.

Філе складаємо в каструлю, заливаємо водою. Даємо закипіти і воду зливаємо. Всі інгредієнти складаємо в каструлю, заливаємо другий раз чистою водою і варимо бульйон, до готовності м’яса, солимо. Намагаємося, щоб бульйон був прозорим. За 10-15 хвилин до готовності додаємо лавровий лист

Дістаємо готове філе і моркву, даємо охолонути. За цей час проціджуємо бульйон і в один літр бульйону додаємо желатин. Філе режим порционально 1-1,5 див, морква готуємо для прикраси

В плоске, глибоке блюдо наливаємо тонкий шар бульйону і красиво викладаємо скибочки готового філе. Прикраса з моркви теж виставляємо, і відправляю на 10 хв на холод. Потім повністю заливаю м’ясо бульйоном і прикрашаю зеленою петрушкою, ставлю в холодильник ще на 10 хвилин.

Після того, як прикраси і м’ясо добре застигли, доливаю весь бульйон і відправляю на ніч у холодильник. Таке блюдо буде яскравою прикрасою святкового столу.

Дивіться також:  Запечена курка з золотистою скоринкою до святкового столу

М’ясне заливне готувати зовсім не складно. Головне, щоб м’ясо було готове, але не переварено, бульйон був прозорим і страва має бути красиво прикрашене овочами.
Ваші гості по достоїнству оцінять Ваші труди.

Заливні страви добре подавати з хріном або гірчицею.