Запіканка з пшона з яблуками

Запіканка з пшона з яблуками – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Солодка запіканка з пшона з яблуками – пальчики оближеш.

Інгредієнти

Для тіста:
пшоно – 1 стакан
вода – 360 мл
молоко – 300 мл
цукор – 1 ст. л. або за смаком
яйця – 2 шт.
сметана – 50 гр.
сіль, олія – за смаком
Для начинки:
яблука – 4 шт.
цукор – 25 гр
олія – 15 гр.
кориця – 1/2 ч. л. можна більше

Як приготувати Запіканка з пшона з яблуками

Незвичайна солодка запіканка-пиріг з пшона з яблуками підійде для ранкового сніданку або на полуденок.

Покроковий рецепт

Закип’ятити воду з молоком, підсолити, всипати промиту крупу. Варити на маленькому вогні 30 хв. Розтерти яйця з цукром і додати в охолоджену кашу. Яблука почистити, нарізати і тушкувати на сковороді з маслом, цукром і корицею, до м’якості.

У посуд для запікання викласти шарами кашу і яблука. Закінчити кашею. Змішати яйце зі сметаною і намазати зверху, полити трохи розтопленим маслом. Запікати в духовці 30 хв.