Манник Зебра

Манник Зебра – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Набридли прості манники? Додавши трохи какао можна легко урізноманітнити рецепт смачного пирога до чаю

Інгредієнти

Яйце – 2 штуки
Сметана – 1 стакан
Борошно – 1 склянка
Цукор – 1 склянка
Сіль – 1/2 чайної ложки
Сода – 1 чайна ложка
Масло вершкове – 100 грам
Какао – 2-3 столові ложки
Олія – Для змащування форми

Як приготувати Манник “Зебра”

Приготуйте ніжний манник у вигляді зебри для своїх домашніх до чаю або кави

Покроковий рецепт

Приготуємо необхідні інгредієнти

Взобьем міксером два яйця з цукром

Додамо сметану

У суміш висипаємо манку, борошно і сіль з розпушувачем, ретельно перемішуємо

Трохи розтоплюємо вершкове масло в мікрохвильовій печі і додаємо до отриманої суміші

Все ретельно розмішати і викласти половину тіста в іншу ємність. Тісто має вийти як на оладки, не дуже густе, тягуче

В половину додаємо какао і розмішуємо міксером

Нагріваємо духовку до 180 градусів і змащуємо форму рослинним маслом

Викладаємо по черзі тісто з різних мисок: ложка світлого тіста, зверху ложка коричневого тіста

Намагаємося акуратно класти один на одного, ложка за ложкою

Коли тісто закінчиться, тихенько потрясти форму з боку в бік, щоб тісто рівномірно розподілилася. Беремо тонку паличку і від центру проводимо нею до краю по поверхні, у вигляді павутинки

Виходить ніби коло розбитий не сектора. Ставимо в нагріту духовку

Через 30-40 хвилин дістаємо пиріг і перевіряємо готовність, проткнувши паличкою, тісто не повинно прилипати

Почекаємо поки пиріг трохи охолоне і дістанемо з форми. Приємного апетиту!